· 

Winter Wonderland

De winterse temperaturen kwamen vorige week toch wel echt ons land binnen. Een paar dagen lang kwam de temperatuur niet boven het vriespunt. Ik kan je vertellen dat die kou niet mijn ding is. Zeker tijdens de zwangerschap sla ik deze koude dagen liever over. Dit heeft een aantal redenen:

1. Mijn lage bloeddruk. Ik merk dat ik de kou niet zo goed kan verdragen met mijn lage bloeddruk. Vooral als ik van een warme ruimte naar buiten ga en dan weer naar een warme ruimte ga, wordt ik licht in mijn hoofd. Tijdens de zwangerschap van Thijmen had ik hier ook last van.

2. Gladheid. Ik ben met de sneeuw en gladheid heel bang om uit te glijden. Toen ik zwanger was van Thijmen lagen de straten vol met ijs, waardoor veel mensen op de weg gingen schaatsen. Ik zelf heb toen niet geschaatst, maar ben toen wel gevallen op mijn heup. Gelukkig was dat allemaal goed afgelopen. Ook nu kan de weg soms glad zijn en als ik nu zou vallen, kan dat denk ik veel grotere consequenties hebben dan bij de zwangerschap van Thijmen aangezien ik een stuk verder ben in de zwangerschap. Gelukkig is het nog niet weer zo glad geweest als drie jaar geleden.

 

Sneeuwpret.

Ondanks de kou en gladheid word ik toch wel blij van sneeuw. De sneeuw maakt de wereld voor een paar dagen chaotisch, maar ook weer mooier. De natuur ziet er altijd zo mooi uit als het bedekt is met een laag sneeuw. De vogeltjes die voorbij vliegen en zoeken naar eten. Van zulke dingen kan ik dan juist wel weer genieten. Thijmen heeft dit keer de sneeuw echt bewust meegemaakt. Voor hem was het ook een hele ervaring om door de sneeuw te lopen. Want hoeveel dagen zien we nou sneeuw als we kijken naar een heel jaar? Dus Thijmen had eigenlijk geen idee wat sneeuw was. Een jaar geleden snapte Thijmen nog helemaal niet wat sneeuw was. Deze keer wel en hij vond het geweldig. Steeds wou hij even een rondje door de sneeuw lopen en zat hij op een stoel naar buiten te kijken. Ook vond hij het leuk om sneeuw op iedereen te gooien. Het is leuk om te zien hoe hij weer een nieuwe ervaring op doet.

 

 

De winter heeft zo zijn minder leuke kanten, maar dus ook wel leuke kanten. Toch verlang ik meestal al wel weer snel naar het mooie, warme weer. Dat we zonder jas, sjaal en handschoenen naar buiten kunnen en genieten van de zon. Geef mij maar de zomer. Dat blijft mijn favoriete seizoen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0