· 

Winter is coming!

Morgen begint de winter en aan het temperatuur voel je dat ook zeker! Buiten wordt het kouder en kouder. Niet echt mijn ding... Maar als de winter is begonnen, betekent het dat het over een paar dagen kerst is. Daar kijk ik toch wel echt naar uit! Winter staat voor kou, maar ook voor gezelligheid.

 

Wat zal Thijmen van sneeuw vinden?

Ik hoop dat er dit jaar een dik pak sneeuw ligt. Thijmen heeft nog geen idee wat sneeuw is, maar dit jaar zal ik hem daar mee kennis laten maken. Wat ik altijd heel schattig vind, is van die kleine kinderen in zo'n skipakje. Ze verzuipen er haast in, maar oh wat zijn die dingen lekker warm en dat is belangrijk! Om Thijmen in de kou te laten staan en dan ook nog die koude sneeuw, dan wordt hij net zo'n koukleum als mij. Ik ben zo ontzettend benieuwd wat hij van de sneeuw gaat vinden. Het kan twee kanten op gaan. Of hij doet net alsof hij het helemaal niet koud vind of hij wil dat ik hem op til zodat hij niet meer het sneeuw hoeft aan te raken. Vorig jaar was hij bijna een half jaar oud dus dan snapte hij al helemaal niet wat sneeuw was. Ook vond ik het een beetje zielig om hem te laten zien wat sneeuw is. Hij kon nog amper wat vasthouden laat staan sneeuw. Die zou in tranen zijn uitgebarsten. Het heeft al even gesneeuwd vorige week, maar toen was Thijmen ziek en was het donker. We hebben toen wel even buiten gestaan, maar hij vond die vlokjes maar niks. Logisch ook als je ziek bent.

 

Ik ben een koukleum.

Ik heb vitamine D te kort en de winter gaat mij zeker niet helpen om daar vanaf te komen. Ik ben een echte koukleum en stap na 1 minuut buiten te zijn geweest het liefst weer het huis in. Nu heb ik niet zo heel veel vet aan mijn lijf zitten, maar een koukleum ben ik altijd al geweest. Ik heb heel erg last van wintertenen en ook mijn handen kleuren helemaal paars als ze koud zijn. Maar behalve dat paarse op mijn handen komen er ook nog oranje vlekjes bij. Het ziet er best wel eng uit.

 

De voordelen van de winter.

De winter heeft ook zo zijn voordelen. 'S avonds is het vroeg donker waardoor de gordijnen op tijd dicht kunnen en ik graag onder een kleedje kruip met een kop thee en kaarsjes aan. Dat geeft mij een fijn gevoel. Ook vind ik het leuk dat de kerst er is. Overal zijn er lichtjes te zien. Sommige mensen hebben een complete kerstshow in hun tuin. Een gezellige tijd is het wel. Met kerst gaan wij altijd naar familie toe om samen een mooie dag ervan te maken in deze bijzondere tijd van het jaar. Ook zijn Julian en ik in de winter getrouwd. 23 december is het een jaar geleden dat wij zijn getrouwd. In die koude maar zo gezellige tijd hebben wij elkaar het ja-woord gegeven waar ik totaal geen spijt van heb. 

 

Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. De winter kan een gezellig seizoen zijn, maar als je buiten in de kou staat te wachten, is het even niet zo gezellig meer. Ik ben blij dat dit seizoen bestaat en dat ik daarmee kan uitkijken naar het heerlijke warme weer dat over een half jaar weer ons land binnen treedt.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0