· 

Het dagboek van een tienermoeder #13: week 1 van 2018

Het eerste dagboek van 2018. Afgelopen week was gelijk al een top weekje. Julian was vrij dus konden wij met z'n drietjes goed het jaar in gaan. In week 1 van 2018 hebben wij onder andere familie bezoekjes gedaan en ik heb mijn eerste werkdag gehad. Ook hebben wij nog een leuk uitje gehad met z'n drieën.

 

Zondag 31 december 2017:

Mijn broertje kwam 's ochtends bij ons om oud en nieuw met ons te vieren. Julian en mijn broertje staken af en toe vuurwerk af. Ook voor Thijmen staken ze een potje af, maar dat kon Thijmen niet echt waarderen. Hoe mooi dat fonteintje ook was, hij vond het maar niks. Elke keer als zij weer naar de gang gingen om hun schoenen aan te doen, raakte Thijmen alweer helemaal overstuur. Thijmen was bang voor vuurwerk. 's Middags had hij niet lang geslapen door de harde knallen en ook 's avonds was het een ramp met slapen. De hele avond ging het door met de knallen van het vuurwerk dus elke keer zat Thijmen helemaal overstuur in zijn bedje. Rond 10 uur ging Julian met Thijmen op bed liggen en viel hij in slaap. Daarna ging ik bij Thijmen liggen en legde ik hem daarna in zijn bedje. Hij sliep eindelijk! Julian, mijn broertje en ik gingen een spel spelen. Cluedo. Hadden we toch nog een gezellig momentje, maar al snel werd Thijmen weer wakker. Om half 12 werd hij weer wakker nadat hij een uurtje had geslapen. We namen hem maar mee naar beneden, want om hem nog in slaap te krijgen voordat al het lawaai begint, heeft ook geen zin. Zo konden we met z'n viertjes het nieuwe jaar in gaan. Het was de eerste keer dat wij oud en nieuw vierden in het dorp waar wij wonen. Het was daarom nog afwachten of we veel vuurwerk om ons heen konden verwachten. 

 

Maandag 1 januari 2018:

Toen het twaalf uur was, begonnen de knallen. Overal waar we keken was vuurwerk en ook nog heel mooi vuurwerk. Wij hadden ook een paar potjes die heel mooi waren. Thijmen vond het eerst nog een beetje eng, maar daarna stond hij in zijn pyama voor het raam van het vuurwerk te genieten. Hij zei steeds 'aah'. Dat was wel heel lief! Zelf hou ik ook niet zo van vuurwerk dus ik vond het niet erg om met Thijmen binnen te staan. Rond half 2 gingen we op bed en gelukkig sliep Thijmen nu wel gelijk. Rond 9 uur werd hij wakker en had hij erg veel energie voor wat hij had geslapen. Eind van de ochtend gingen we naar mijn opa en oma om hun een gelukkig nieuwjaar te wensen. 'S middags gingen we naar mijn andere opa en oma. Daar waren mijn ouders ook dus kon mijn broertje vandaar weer mee met mijn ouders.

 

Dinsdag 2 januari 2018:

Julian had deze week even lekker een weekje vakantie. We hebben samen in de tuin gewerkt, want onze tuin is echt een puinhoop. Overal liggen takken en bladeren. Het gras was ontzettend hoog en ook ligt er een enorme plas water in de tuin, waar we weinig aan kunnen doen. Julian heeft het grasgemaaid en ik heb bladeren en takken weggehaald. Ondertussen zat Thijmen te kijken naar wat wij deden. Hij vond het wel interessant.

 

Woensdag 3 januari 2018:

Mijn eerste werkdag bij de Action begon om 8 uur en was om half 7 afgelopen. Het was een leuke dag. De tijd ging snel voorbij en dat is de bedoeling van werk. 

 

Vrijdag 5 januari 2018:

We wouden op de laatste dag van Julians vakantie iets leuks gaan doen. We zijn daarom naar de orchideeënhoeve geweest. Thijmen vond het leuk om die vissen en vlinders te zien. Het was een gezellige dag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0