· 

Wat betekent kerst voor mij?

Iedereen viert kerst op zijn eigen manier en iedereen geeft zijn of haar eigen betekenis aan kerst. Vandaag vertel ik jullie wat kerst voor mij betekent. Ik ben christen en wil daarom kerst samen met jullie delen. Ik moest wel even goed nadenken over de vraag: wat betekent kerst voor mij? Want het is natuurlijk meer dan alleen een babytje die is geboren. Ik vind het altijd al een groot wonder als er een normaal babytje wordt geboren, maar met kerst herdenken de christenen dat de de verlosser van onze zonden is geboren en dat is feestelijk nieuws! In ieder geval weet ik dat kerst niet cadeautjes onder de kerstboom is voor mij. Kerst is iets veel mooiers dan een kerstman in een slee met rendieren ervoor. Kerst is een klein kindje die ervoor zorgt dat mijn fouten vergeven worden.

 

Ik had mijn tienermoederverhaal afgelopen week gedeeld op parentallegacy.com. Mijn verhaal deelden zij op Instagram en daarbij beschreven zij het verhaal van Maria. Maria was jong toen ze zwanger raakte. Ze was niet getrouwd en mensen keken haar daardoor misschien wel raar aan. Mensen hadden een oordeel over haar waardoor ze negatieve reacties ervaarde. Ondertussen was zij zwanger van een ontzettend groot wonder. Natuurlijk zit Maria in een hele andere situatie. Zij is zwanger van de zoon van God. Maar toch kan ik uit haar verhaal dezelfde dingen halen die in mijn verhaal gebeurt zijn. Maria en ik waren allebei jong, niet getrouwd en mensen hadden een oordeel over ons, maar we hebben ons verantwoordelijkheid genomen en bevallen van een prachtig wondertje. 

 

Mijn kijk op het kerstverhaal is heel anders geworden. Kerst betekent nu veel meer voor mij dan een kindje in een kribbe. Maria heeft een verantwoordelijkheid moeten ondergaan voor onze zonden. Ze heeft onterechte oordelen gekregen voor onze fouten. Na alle pijn die Maria heeft gehad is Jezus geboren. Een kindje die de zoon van God is en onze fouten op zich zal dragen. Hij heeft mij gered van alle kwade dingen die gebeuren. Daarom zal ik niet bang zijn voor de toekomst, want God heeft zijn eigen zoon gestuurd om mij te redden. Maria is een soort voorbeeld voor mij geworden. Wanneer het even moeilijk is om dan toch door te gaan en te vechten voor de toekomst van mijn zoon.

 

Kerst is voor mij een mooie afsluiting van het jaar. Een blijde boodschap dat onze redder is geboren. Met deze betekenis wil ik ook het nieuwe jaar in gaan. Dat wat er in 2018 ook zal gebeuren, ik zal gered worden door Jezus zolang ik daar maar in geloof.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jakobus (maandag, 11 juni 2018 10:46)

    Toevallig kwam ik bij het verhaal van Maureen. Daar word ik blij van, Amen