· 

Waarom ik afwezig was op mijn blog

Druk, druk, druk. Herkennen jullie dat? Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geschreven en geplaatst. Ik heb geprobeerd om er tijd voor te maken, maar ik had het echt onwijs druk. Nog steeds eigenlijk, maar ik mis het schrijven, dus ik wil de komende tijd wel weer meer gaan bloggen. In ieder geval wil ik jullie in dit artikel vertellen wat mij de afgelopen periode bezig hield.

 

Stage

Begin september ben ik begonnen met stage lopen. Ik volg nog een studie en daarvoor moet ik ook stage lopen. Dit gedeelte van mijn studie probeer ik de komende tijd af te ronden. Dit houdt mij wel drie dagen in de week bezig. Het scheelt dat ik het echt onwijs leuk vind en dat ik er ook energie uit haal. Ik moet zeggen dat een dag met de kinderen meestal nog intensiever is dan een dag op stage, omdat de stage die ik volg, eigenlijk alleen maar computerwerk is en met de kinderen ben ik continu bezig. 

 

Huishouden

Nu ik stage loop en ik minder thuis ben, heb ik minder tijd om het huishouden te doen. Ik probeer zoveel mogelijk te doen wanneer Thijmen naar de peuterspeelzaal is en ik alleen met Marieke thuis ben. Toch lukt het meestal niet om het hele huishouden te doen in die anderhalf uur tijd. Daarnaast stapelt de was zich steeds verder op. Ik heb nu natuurlijk niet meer alle dagen tijd om de was te doen, waardoor de wasmanden vaak vol zitten en er ook continu grote stapels schone was liggen, dat nog opgevouwen en opgeruimd moet worden. Gelukkig helpt Julian wel als dat echt nodig is.

 

De kinderen

Natuurlijk houden Thijmen en Marieke mij ook bezig. Samen spelen, samen eten, samen kletsen. Ze moeten beiden verzorgd worden. Ieder op z'n eigen manier en die tijden gaan meestal niet samen. Het ene moment krijgt Marieke de fles of een hapje, het andere moment eet ik met Thijmen een broodje. Daarnaast is het niet zo dat we 's avonds rust hebben. Vooral wanneer ik stage heb gelopen en Julian heeft gewerkt, hebben we een drukke avond. De kinderen moeten in bad en op bed. Daarna moet vaak ook nog de was gedaan worden en opgeruimd worden. Er is dus altijd genoeg te doen.

 

Studie

De komende weken moet ik weer voor mijn studie bezig. In november heb ik namelijk twee examens gepland staan, die ik eigenlijk moet halen. Ik mag ze wel over nieuw doen, maar dan moet ik weer twee keer van Groningen naar Leiderdorp en weer terug rijden en heb ik later mijn diploma op zak. Dat wil ik natuurlijk liever niet.

 

Illustraties.

Sinds kort heb ik een nieuw Instagram-pagina (mrsdesign.nl) waarvoor ik illustraties maak. Tot nu toe ben ik bezig met het ontwerpen van een aantal portretjes, maar mijn doel is om in de toekomst ook producten te ontwerpen. De portretjes ontwerpen, kost veel tijd, maar ik vind het wel heel leuk om te doen. 

 

Deze vijf dingen houden mij dus bezig, maar ik hoop de komende tijd wat meer tijd te hebben voor mijn blog. Wat ook nog wel een beetje mee speelde de afgelopen tijd, is dat Thijmen en Marieke de afgelopen weken slecht sliepen. Het is niet zo dat we slapeloze nachten hadden, maar Thijmen en Marieke werden allebei steeds wakker alleen niet op hetzelfde tijdstip. Hierdoor was ik 's avonds ook moe en had ik geen zin meer om een heel verhaal te gaan schrijven. In ieder geval heb ik het idee dat we weer de goed kant op gaan, wat de nachten betreft, maar misschien is dat wel voor korte duur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0