· 

Vitamine D bij kinderen

Mobiel, tablet, televisie en laptop. Tegenwoordig kijken kinderen meer naar een scherm dan dat ze buiten aan het spelen zijn. Iedereen weet dat het veel beter voor de kinderen is om naar buiten te gaan. Vooral met mooi weer kunnen de kinderen zich net zo goed vermaken in de buitenlucht als binnen op de tablet. Wat buiten spelen zo gezond maakt, zijn de vitamines die de kinderen op doen. Door de zonnestralen nemen de kinderen vitamine D op in hun lichaam.

 

Vitamine druppels en pilletjes.

Tegenwoordig moeten kinderen vanaf de achtste dag na de geboorte al extra vitamine D toegediend krijgen door middel van druppeltjes. Dit moet tot dat ze vier jaar oud zijn. Wanneer de kinderen een jaar oud zijn, gaan de druppeltjes over in pilletjes. De eerste zeven dagen hoeft een baby nog geen druppels vitamine D doordat een baby voor die eerste zeven dagen nog genoeg voedingsstoffen van de moeder heeft mee gekregen. Doordat kinderen tegenwoordig niet meer zoveel buiten spelen en daardoor minder vitamine D op doen, is het noodzakelijk om kinderen extra vitamine D te geven. 

 

De voordelen.

Er zijn verschillende vitamines die een lichaam nodig heeft. Elke vitamine geeft een bijdrage aan iets in het lichaam. Maar waarom is het zo belangrijk om genoeg vitamine D op te doen?

Vitamine D levert een bijdrage aan:

1. Botontkalking tegen gaan.

2. Spierkracht behouden.

3. Goede weerstand

 

Er zijn dus drie hele belangrijke voordelen van vitamine D. Deze vitamine zorgt er dus onder andere voor dat een kind minder snel ziek wordt. Laten we dus deze zomer lekker genieten van de zon en veel vitamine D op doen, in de hoop een betere weerstand op te bouwen voor de winterse dagen, die eind dit jaar weer gaan komen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0