· 

Typisch april

Het is alweer april. De maanden vliegen voorbij! April was de maand dat ik uitgerekend was van Marieke. Toch besloot ze om nog net in maart geboren te worden. Ik vind het niet erg dat ze eerder is geboren. De bevalling heb ik nu maar mooi weer gehad en ik kan de hele maand april al van dat kleine meisje genieten. Daarnaast kon ik goed herstellen en bijkomen van de zwangerschap, bevalling en kraamweek voordat het echte mooie weer begon.

 

Het weer.

In april kan het ontzettend mooi weer zijn. De lente is dan echt begonnen. Toch mochten we in februari al even proeven van dat heerlijke lente weer. Het weer in april kan heel erg wisselvallig zijn. Het ene moment schijnt de zon, is het twintig graden of zelfs warmer en lopen we in een korte broek en t-shirt. Het andere moment is het net iets warmer dan nul graden, valt er natte sneeuw en lopen we met een winterjas aan. Die enorme verschillen in temperatuur is typisch april.

 

De natuur.

Wat ook typisch april is, zijn de veranderingen in de natuur. Er komen weer bladeren aan de bomen, de vogeltjes bouwen hun nest en de lammetjes rennen door het weiland. In april begint het er buiten echt weer zomers uit te zien. Vooral op een zonnige dag met spelende kinderen in de speeltuin en de grasmaaier die je hoort draaien, weet je dat de zomer niet lang meer op zich laat wachten. Nog een verandering in april is dat het steeds langer en eerder licht wordt. Elke ochtend word ik wakker in een verlichte slaapkamer en begint mijn dag positief als ik zie dat de zon volop schijnt. Ik word echt vrolijk van zulke momentjes. Een momentje waarin ik in mijn tuinstoel zit, in het zonnetje en de vogeltjes hoor fluiten. Een momentje waarin ik een vrolijke Thijmen zie, omdat hij weer buiten kan spelen. Momentjes van geluk. Geluk zit hem echt in de kleine dingen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0