· 

Tieners willen een kindje

De afgelopen tijd ben ik best wat mensen tegen gekomen die het leuk lijken om een kind te krijgen. Niks mis mee natuurlijk wanneer je alles goed voor elkaar hebt. Alleen nu heb ik het over de mensen die tiener zijn en hoogst waarschijnlijk niet een ideale situatie hebben om een kind te krijgen. Op tienermoeders.nl kom ik geregeld een berichtje tegen over een zestien jarig meisje die graag moeder wil worden. Ook op andere plekken heb ik gemerkt dat jonge meiden het leuk lijken om een kind te krijgen. Natuurlijk wil ik hier helemaal geen mening over hebben, maar ik wil hun wel graag mijn advies geven aangezien ik weet hoe het leventje van een tienermoeder kan zijn.

 

De leuke kant van moederschap

Veel meiden zien alleen de leuke kant van het moederschap. Zo'n schattig baby'tje. Wie wil dat niet? Lekker knuffelen en spelen. Dat klinkt toch geweldig? Maar de realiteit is vaak anders. Er zijn natuurlijk momenten waarop je geniet van je kind en lekker zit te knuffelen. Maar elk kind heeft wel zijn vervelende momentjes. Het ene kind kan de hele dag huilen, het andere kind wordt snel boos. Wanneer je geen moeder bent, kun je bijna geen voorstelling maken hoe het echt is om moeder te zijn. 

 

Een stabiel leven

Mijn advies voor alle meiden die mijn blog lezen, is geniet van je jonge jaren! Geniet ervan om te doen wat je wilt. Geniet van de vrijheid die je hebt! Met een kind ben je veel beperkter in de vrijheid. Maak een opleiding af die je echt leuk vindt, zoek een baan, koop een huis en bedenk dan of je een kind wil. Zorg dat je een stabiel leven hebt, waarin je kind kan opgroeien. Als het je overkomt dat je op een jonge leeftijd zwanger raakt, creëer een stabiele situatie. Wanneer je jong bent en graag een kind wilt, zorg dat je eerst een goede basis hebt voor een kindje.

 

Als tiener moeder worden, is niet mijn advies

Ik probeer aan het woord 'tienermoeder' zoveel mogelijk een positieve lading te geven om andere meiden te laten zien dat het leven niet stopt wanneer je plotseling zwanger raakt. Hierdoor kan het misschien gaan lijken alsof het leuk is om moeder te zijn op jonge leeftijd en ik dit echt aan raad aan leeftijdsgenoten. Dat is totaal niet mijn insteek! Ik wil geen voorbeeld zijn voor tieners om maar een kindje te nemen. Jong moeder zijn, heeft veel voordelen. Toch heb ik veel van mijn oude leven achter mij moeten laten. Dus de nadelen zijn er ook zeker! Waarom zo jong een kind terwijl het over tien jaar ook nog kan?

Reactie schrijven

Commentaren: 0