· 

Terugblik: eerste jaar bloggen.

Het is alweer een jaar geleden dat ik begonnen ben met bloggen. De tijd is snel gegaan en wat heb ik veel artikelen geschreven! Van persoonlijke artikelen tot artikelen over andere moeders. Van artikelen over het geloof tot artikelen over het vaderschap. Ik heb er in ieder geval heel veel plezier in gehad en ik ga ook zeker nog niet stoppen met het schrijven voor mijn blog. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik hele leuke ideeën in de planning heb staan voor mijn blog, maar verder zullen jullie nog even moeten afwachten. Aangezien ik al een jaar lang schrijf voor mijn blog, wil ik heel graag met jullie terug blikken op het afgelopen jaar. Wat zijn de artikelen waar ik het meest trots op ben en welke zijn het best gelezen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mijn tienermoederverhaal.

Deze is veel gelezen. Dit verhaal is natuurlijk ook de oorzaak van het ontstaan van mijn blog. Als ik geen tienermoeder zou zijn geweest, zou ik nooit een blog zijn begonnen. In ieder geval niet hierover. Wie weet wat ik dan allemaal had meegemaakt. 


2. Juridische zaken die je moet regelen tijdens de zwangerschap.

Ik ben blij dat ik door middel van mijn blog andere meiden kan helpen. Mijn doel is om te laten zien dat je ook op jonge leeftijd kunt genieten van een kindje en je leven niet voorbij is. Maar ik vind het ook belangrijk om aanstaande tienermoeders te laten zien dat er juridisch nog wel wat te regelen valt. Ik weet namelijk nog heel goed hoe ingewikkeld ik al die juridische zaken vond.


3. Gedicht: Ik ben Thijmen.

Ook deze wou ik benoemen, omdat ik natuurlijk ontzettend trots ben op dit mannetje. Hij wordt zo snel groot! Hij is nu inmiddels twee jaar en is echt een peuter. In dit gedicht begin ik met wanneer hij net is geboren en eindig ik wanneer hij bijna anderhalf jaar is. Wat een ontwikkeling heeft hij doorgemaakt!


4. Papa vertelt...

Julian vertelt over zijn ervaringen over het jong vaderschap. Ook geeft hij een tip voor aanstaande jonge vaders. Hij maakt mij zo ontzettend trots. Julian is echt een goede vader. Alleen die foto al bezorgt mij tranen in mijn ogen. Zoveel liefde!


5. Trouwfilm Julian & Maureen

Onze trouwfilm, die ik met jullie heb gedeeld, betekent voor mij natuurlijk heel veel. Het was zo'n mooie dag vol met liefde. Wanneer ik de video bekijk, voel ik alleen maar geluk! 


6. Wat betekent kerst voor mij?

Geloof is voor mij heel belangrijk en ik vind het leuk om dat met jullie te delen. Dit artikel vind ik heel erg bijzonder, omdat ik in het geloof een vergelijking kan trekken met mijn eigen leven. 


7. 11 dingen die je moet weten over een bevalling.

Ook dit artikel vond ik heel belangrijk om met jullie te delen. Veel aanstaande moeders hebben een ideaalbeeld van het moment na de bevalling. Wanneer je kind in je armen ligt, ben je alle pijn vergeten, zegt men vaak. Maar veel moeders ervaren dat helemaal niet zo. De periode rondom een bevalling kan heftig zijn en daarom vond ik het belangrijk om dit artikel te schrijven en daar zitten nou eenmaal gênante momenten bij.


8. Q&A met Julian.

In deze video beantwoorden Julian en ik samen de meest gestelde vragen. Deze video maakt mij zo ontzettend trots! We hebben het toch maar even met z'n tweetjes geflikt. Het was voor ons allebei best een lastige periode om zo jong ouder te worden, maar waar we nu zijn, is er alleen maar positiviteit. We zijn echt een team samen die ervoor zorgt dat Thijmen het goed heeft.


9. Het tienermoederschap is een cadeautje.

Dit artikel is één van de meest gelezen artikelen die ik heb geschreven, maar ook één van de artikelen waar ik het meest trots op ben. Het laat namelijk echt zien dat tienermoeder zijn een positieve kant heeft en dat ervaar ik nog steeds zo.


10. Tijd voor jezelf nemen.

Als laatste wil ik dit artikel noemen, omdat ik het zo belangrijk vind dat moeders tijd voor zichzelf nemen. Je kunt jezelf als moeder snel aan de kant zetten om geen slechte moeder te willen zijn. Toch kan het juist goed zijn om ook tijd voor jezelf te nemen en dat wil ik benadrukken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0