· 

Teletubbies is leerzaam!

Thijmen vindt Teletubbies helemaal geweldig! Hij wordt er zo blij van. Elke keer als ik het woordje Teletubbies noem, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. Hij steekt dan zijn hand op en zegt ''Hi''. Teletubbies is niet alleen leuk voor kindjes, maar ook erg leerzaam! Thijmen is nu bijna 16 maanden en snapt nu echt wat er gebeurd. Het is zo grappig om te zien hoe hij op de Teletubbies reageert. 

 

Nadoen.

Wanneer ik het programma aan zet, verschijnt eerst het zonnetje. Al vanaf dat hij heel erg klein was, was hij dol op het zonnetje. Daarna verschijnen de Teletubbies en zwaait hij naar ze. Daarna roepen ze 'kusje'. Als Thijmen op mijn mobiel kijkt dan geeft hij een kusje op mijn mobiel en anders geeft hij een handkusje. Op een gegeven moment komt er een filmpje met kinderen. Eerst vond hij dat nooit zo interessant, maar nu snapt hij ook wat die kinderen allemaal doen. Als ze gaan dansen, gaat Thijmen mee dansen. Als ze gaan zingen, zingt Thijmen mee. 

 

Afscheid nemen.

Soms kijk ik met Thijmen mee. Dan ineens begint hij zijn hoofd te schudden. Dat betekent dat het einde nadert. Hij weet dat gewoon beter dan mij. Elke keer weer weet hij wanneer de Teletubbies afscheid gaan nemen en ik denk alleen maar: hoe kun je dat nu al weten? Maar elke keer heeft hij gelijk. Ze gaan afscheid nemen. Ze zwaaien en Thijmen zwaait lachend terug. Daarna komen ze weer tevoorschijn en roepen ze 'boe'. Thijmen roept dat dan ook. Daarna schud hij zijn hoofd weer, want de Teletubbies doen dat ook en zeggen 'nee'. Na het schudden van de hoofden, is het weer tijd om gedag te zwaaien en dan is het filmpje afgelopen. Als Thijmen zit te kijken en ik ben ondertussen aan het koken, weet ik precies wanneer het filmpje is afgelopen. Ik hoor hem vanzelf 'uit' zeggen en dat is een teken dat het is afgelopen.

 

Herhalen, herhalen en nog eens herhalen.

Ik merk dat Thijmen al die dingen wat de Teletubbies doen op pikt. Het wordt in elke aflevering herhaalt, waardoor Thijmen op een gegeven moment doorheeft wat er gaat gebeuren. Zo leert hij dus op een leuke manier dingen als zwaaien, kusje geven en nee schudden. Sinds kort zijn er allemaal nieuwe filmpjes. De afleveringen zijn al een stuk moderner dan de filmpjes die ik keek toen ik klein was, 18 jaar geleden. Ook van al die nieuwe afleveringen leert hij weer nieuwe dingen, zoals zingen. Ze maken met z'n allen muziek en Tinky Winky zingt. Thijmen denkt: hé dat kan ik ook! Elke keer zong hij mee, maar sinds dat hij een keer merkte dat wij daar om moesten lachen, omdat het zo schattig was, doet hij het niet meer. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0