· 

Studeren en moeder zijn.

Een tijdje geleden vertelde ik hoe ik het vond om als zwanger meisje naar school te gaan. In dit artikel wil ik het juist hebben over hoe ik een studie combineer met de verzorging en opvoeding van een kind. Vooral met een kind dat nog zo jong is en veel aandacht nodig heeft. 

 

School en de verzorging van Thijmen.

Twee maanden nadat Thijmen was geboren, begon ik weer aan mijn studie. Het was het tweede jaar en ik had het voordeel dat mijn kraamtijd tijdens de zomervakantie was. Lichamelijk ging het niet zo goed met mij. Ik had bloedarmoede waardoor het best pittig was om voor een kind te zorgen en naar school te gaan. Ik had drie dagen school en twee dagen stage. In mijn vrije tijd zorgde ik voor Thijmen en deed mijn huiswerk. Ik vond het pittig en dacht erover na om te stoppen. De doorslag gaf toen ik besefte dat de studie niet bij mij paste. Een week later was ik gestopt met de opleiding en was ik elke dag thuis.

 

Thuisstudie en werken.

Ik besloot om me aan te melden voor een thuisstudie en een maand later had ik alle boeken al binnen. Terwijl ik nog bezig was om lichamelijk op kracht te komen, begon ik met mijn nieuwe studie. Vol goede moed ging ik er tegen aan. Ik was blij dat ik zelf voor mijn zoon kon zorgen en ondertussen ook nog mijn diploma kon gaan halen. Mijn doel was wel om voor twee dagen in de week een baantje te gaan zoeken. Dat heb ik twee keer een half jaar geprobeerd, maar dat werkte niet. Ik had nog te weinig tijd over om met mijn studie bezig te zijn. Eigenlijk besefte ik ook heel goed dat het zorgen voor een kind, twee dagen werken, een studie volgen en het huishouden op orde houden niet samen ging. Ook ging ik op dat moment nog naar therapie. Daarnaast ging het lichamelijk steeds slechter waardoor ik een tijd niet met mijn studie bezig kon. Hierdoor had ik nog maar weinig motivatie en dacht ik er meerdere keren aan om te stoppen met de studie.

 

Thuis studeren en huismoeder zijn.

Op dit moment ben ik nog druk bezig met mijn studie. Thijmen gaat twee ochtenden naar de peuterspeelzaal en nog een dag naar mijn moeder of schoonmoeder. Hierdoor heb ik genoeg tijd om het huishouden op orde te houden en te studeren. Voor mezelf maak ik nu een planning, waar ik me ook echt aan moet houden. Elke week moet ik een aantal opdrachten af hebben en dat gaat tot nu toe nog heel goed. Ik lig zelfs voor op schema. Ook in de avonduren ben ik de laatste tijd veel bezig met studeren. Ik heb de motivatie om mijn diploma te halen terug gevonden en doe er alles aan om deze zo snel mogelijk te halen. Lichamelijk gaat het ook een stuk beter, dat scheelt natuurlijk ook een hele hoop. De dagen dat Thijmen dan wel thuis is, heb ik alle tijd voor hem. Doordat mijn familie zo graag op Thijmen past, kan ik mijn studie en opvoeding van Thijmen goed combineren. Ik ben ook heel dankbaar dat het allemaal zo kan!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0