· 

Recept: bruine bonenschotel

Vorige week gaf ik al aan in de plog dat er binnenkort een recept voor de bruine bonenschotel te vinden zou zijn op mijn blog. In dit artikel vind je het recept. Bij ons thuis wordt deze schotel ontzettend gewaardeerd. Thijmen vindt bruine bonen lekker en zelfs Julian trekt geen vies gezicht. Geloof mij, dan heb ik echt goed gekookt. Ondanks dat er niet eens een pan aan te pas komt. Dit gerecht is makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Zelfs weinig afwas is een pluspuntje, dus zeker het proberen waard! 

 

Benodigdheden:

(Voor 4 personen)                                               

- 1 zakje spekjes.                                                

- 1 pot bruine bonen.                                           

- Ananas.                                                             

- Kleine zak groentemix.                                      

Stap 1: We beginnen natuurlijk met het pakken van een ovenschaal. Ik gebruik zelf een kleine, glazen ovenschaal aangezien we maar met z'n drieën zijn. 


Stap 2: De spekjes verdelen we als allereerste over de ovenschaal.


Stap 3: We gooien de bruine bonen eerst in een zeef of een vergiet, zodat het vocht niet mee gaat in de ovenschaal. Als we dit niet doen, krijgen we zowat bruine bonensoep. Na het zeven, verdelen we de bruine bonen over de schaal.


Stap 4: We verdelen de groentes over de schaal. Op deze foto heb ik gekozen voor een Chinese groentemix, maar een andere groentemix erbij is ook lekker. Je kunt natuurlijk ook kiezen om verse groentes te gaan snijden en deze toe te voegen aan de schotel. Het is maar net wat je wilt en hoeveel tijd je hebt. 


Stap 5: Als laatste voegen we de ananas toe. Ook dit kan weer verschillend worden ingevuld. Je kunt stukjes uit een blik toevoegen, maar ook verse ananas is lekker. Ik kies meestal voor ananas uit blik (iets minder werk). Deze stukjes snij ik meestal nog doormidden anders vind ik ze te groot. 


Stap 6: De laatste stap alweer. Hierbij stoppen we de schotel in een voorverwarmde oven.

 

Elektrische oven: 180 graden

Wachttijd: 40-45 minuten

 

Eetsmakelijk! :)

Reactie schrijven

Commentaren: 0