· 

Plog #4: Mijn dagroutine met een peuter en hoogzwanger

Sinds een week doe ik het op een dag iets rustiger aan. Vooral nu ik alles klaar heb voor de komst van de baby, wil ik ook gewoon genieten van mijn rust. Daarnaast merk ik aan mijn lichaam dat ik niet al te veel meer moet doen anders krijg ik harde buiken. Hierdoor probeer ik mijn dag wel iets anders in te delen dan dat ik eerder deed. Ik maak minder vaak schoon in het huis en breng die tijd dan door met Thijmen. Ik besef me heel goed dat ik nu nog bijna alle tijd heb voor Thijmen en straks een stuk minder. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te genieten van Thijmen en zijn leuke peuterpraat. Toen ik precies 37 weken zwanger was, heb ik mijn dag vastgelegd in foto's. Dit wil ik met jullie delen door middel van een plog. Hoe ziet mijn dag eruit samen met een peuter terwijl ik ook nog hoogzwanger ben? Dat laat ik jullie zien in dit artikel.

Mijn dag begon om 7 uur in de ochtend. Thijmen kwam naast mijn bed staan en vertelde mij dat hij wakker was. Ik bleef nog eventjes liggen, terwijl Thijmen wat aan het rommelen was op de slaapkamers. Daarna ging ik Thijmen verschonen en zette ik de wasmachine aan. Toen we in de woonkamer waren, begon Thijmen gelijk te spelen met zijn speelgoed. Ik dekte ondertussen de tafel. Om 8 uur zaten Thijmen en ik aan ons ontbijt. 


Na het ontbijt ging Thijmen weer verder spelen met zijn speelgoed. Ik ruimde ondertussen de tafel af en zette de ingrediënten klaar voor het bakken van een cake. Thijmen zag op een gegeven moment wat ik aan het doen was en wou direct aan de slag. Helaas moest hij even wachten met het bakken van de cake, aangezien de boter en eieren op kamertemperatuur moesten zijn.


Om 9 uur maakte ik Thijmen ontzettend blij met het nieuws dat we de cake konden gaan maken. Hij klapte in zijn handen en maakte een paar sprongetjes van vreugde. Thijmen mocht alle ingrediënten, behalve de zout en eieren in de beslagkom gooien. Daarna hielden we samen de mixer vast en hadden we het cakebeslag. Wat was het cake bakken voor Thijmen een feestje! Ik vind het zo leuk dat we nu echt dingen samen kunnen doen en dat Thijmen dan zo lekker enthousiast is!


Terwijl de cake in de oven zat, gingen Thijmen en ik samen thee drinken. Ondertussen deden we een paar spelletjes. Onder andere memorie en bingo hebben we gedaan. Ik moet zeggen dat ik de peutertijd een hele leuke fase vind. Ik heb nu zoveel meer interactie met Thijmen! 


Om half 11 kon de cake uit de oven en gingen Thijmen en ik even naar buiten. Thijmen is een buitenmens en vindt het heel leuk om met zijn loopauto en fietsje te spelen. Meestal moet ik Thijmen naar binnen tillen anders duurt het nog uren voordat hij eindelijk naar binnen gaat. Na het buiten spelen, hebben we een broodje gegeten.


Na het ontbijt hebben we de woonkamer weer opgeruimd en gingen we ons middagslaapje doen. Ten minste dat was het plan. Thijmen had namelijk andere plannen dan slapen. Om half 3 waren we weer beneden zonder een oog dicht gedaan te hebben. Ik doe sinds een week ook weer een dutje tussen de middag om mijn lichaam te laten ontspannen en zodat ik in de middag wat minder moe ben.


In de middag kwam een vriendin van mij langs. We hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien, dus hadden we wel wat bij te kletsen. Omdat het heel mooi weer was, gingen we ook nog samen met Thijmen een stukje wandelen. Mijn vriendin maakte nog een paar foto's van mij en Thijmen en daarna gingen we weer terug naar huis. Het was een gezellige middag! Aan het einde van de middag kwam Julian ook alweer thuis.


Na het avondeten ging Thijmen douchen en naar bed. Het moment van tijd voor onszelf was aangebroken. Julian ging televisie kijken en ik ging bezig met het schrijven van dit artikel. We moesten nog wel een paar keer naar Thijmen toe, omdat hij steeds uit zijn bedje ging. Wanneer we op zijn kamer kwamen, was hij boodschappen aan het doen met zijn wasmand. Op dat moment is het moeilijk om je lach in te houden als je dat ziet. Want ondanks dat het best vervelend is om continu te zeggen dat hij in zijn bed moet blijven en moet gaan slapen, is het wel heel schattig om hem in zijn pyjama te zien staan met de wasmand in zijn hand.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0