· 

Plog #2: Thijmens tweede verjaardag

Het is alweer meer dan twee weken geleden dat Thijmen twee jaar werd. Hij is nu echt een peutertje en zo gedraagt hij zich ook. De laatste tijd zegt hij vaak: 'Thijmen doen'. En wanneer hij iets niet wilt dan is het gewoon 'nee'. Zijn woordenschat wordt ook steeds groter. Gisteren zei hij bijvoorbeeld 'nieuw'. Het blijft mij verbazen hoe hij zich ontwikkelt en dan vooral op het gebied van taal.

 

Op de verjaardag van Thijmen heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Het was mooi weer en vrolijk was Thijmen ook zeker. Hij heeft genoten en daar geniet ik weer van. Deze mooie dag wil ik graag met jullie delen.

De avond voordat Thijmen jarig was, hebben Julian en ik de kamer versierd en de cadeautjes klaar gelegd. Thijmen vond vooral de ballonnen leuk. Hij snapte alleen niet dat er ook nog wat onder het kleed lag en dat interesseerde hem ook niet zo door de ballonnen.


Thijmen had van ons een loopfiets gekregen. Toen hij de fiets zag, was hij blij. Toch vond hij de fiets niet zo leuk. Dat kwam eigenlijk doordat hij nog een beetje te klein was voor het fietsje en daardoor een beetje onstabiel voor hem voelde als hij op de fiets zat. Hij zal er vanzelf op kunnen en dan gaat hij er denk ik met een vaart vandoor. 


In de ochtend kwamen mijn ouders, broertje en oma op bezoek. We gingen taartje eten en Thijmen mocht een kaarsje uitblazen. Alleen viel het kaarsje om in de taart. Daarom hebben we hem maar tegen de taart aangezet zodat hij niet zou omvallen. Thijmen vond het helemaal geweldig om een kaars uit te blazen en van het taartje heeft hij heerlijk gesmuld.


Tussen de middag ging Thijmen slapen. Er was geen visite. Het was mooi weer geworden waardoor wij de tuin gingen versieren met ballonnen. Het zag er feestelijk en gezellig uit.


In de middag kwamen weer andere opa's en oma's en het zusje van Julian. Thijmen vond het leuk om cadeautjes te krijgen, ook al wist hij eerst niet zo goed hoe hij ze uit moest pakken. Hij kreeg ook nog een hele leuke ballon. Die was eerst bij de achterburen bezorgd, omdat dat jongetje ook Thijmen heeft. Gelukkig kwam de ballon uiteindelijk nog op het juiste adres terecht.


Julians zusje zei tegen Julian dat er een vleermuis naast zijn stoel lag. Hij leefde en lag te spartelen op de grond. Super eng! Hij had een kapotte vleugel, wat wel zielig was. We hebben hem gevangen met een visnetje en daarna in de bosjes gezet. De vleermuis klom toen in de boom. 

 

Vorig jaar op mijn verjaardag zaten er al zeven uilen in de boom en op Thijmens verjaardag een vleermuis. Welke verrassing krijgen we op de verjaardag van Julian volgende maand?


Lekker eten hoort er natuurlijk ook bij. Chips, worst en kaas. Thijmen geniet ervan en dat is ook logisch, want zoveel lekker eten op één dag dat gebeurt niet vaak!


Nadat alle visite weg was, hebben we nog een party popper af laten gaan. Thijmen snapte niet helemaal wat er gebeurde en schrok een beetje van de knal. Toen alles op de grond lag zei hij: 'och' en moesten we gelijk de veger erbij pakken. Een groot succes was het niet, maar ik heb er wel om moeten lachen.


Als avond eten hebben we patat gehad, omdat Thijmen daar gek op is. Na het eten zijn we nog even gaan spelen met de ballonnen en daarna was het alweer tijd om op bed te gaan.

 

We hebben een mooie dag gehad met mooi weer. Thijmen heeft plezier gehad en genoot van alle aandacht die hij kreeg. Het was een geslaagd dagje!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ilse Visscher (donderdag, 26 juli 2018 23:39)

    Oooh, dit heb ik even gemist! Maar nog van harte gefeliciteerd met jullie al zo grote man! Wat zag het er gezellig uit. Maar brrr die vleermuis, super eng! En die foto van Julian en Thijmen: wat lijken ze op elkaar zeg! Te lief allemaal. Wat ik trouwens altijd zo grappig vind is dat kinderen alles om de cadeautjes heen nog leuker vinden dan het cadeau zelf haha. Bijzonder allemaal <3 liefs