· 

Negativiteit: ik ben het zat!

Je leest het goed. Een artikel waarin ik mijn ervaring met negativiteit zal gaan uiten. Maar echt waar, ik ben het zat! Ik ben nu alweer bijna twee jaar moeder van een ontzettend vrolijk mannetje en die tijd was voor mij kostbaar. De mooie momenten met mijn zoon hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben trots op Thijmen en zou de tijd echt niet willen terug draaien. Natuurlijk is het af en toe zwaar om moeder te zijn. Ik mis het contact met leeftijdsgenoten en zou het liefste weer naar school willen, maar Thijmen geeft mij zoveel meer dan dat! Hij is een deel van mij en dat zal ook altijd zo blijven. 

 

Toch wil ik het een keertje hebben over de negatieve kant van jong moeder zijn, want die is er zeker. Ik merk dat er een grote negativiteit heerst over het onderwerp tienermoeders. Ze zijn dom en zullen vast niet meer bij de vader van hun kind zijn. Hun leven is opgehouden. Daarnaast kan ik zeggen dat ik mijn dagelijkse bezigheden niet kan doen zonder dat ik één keer word aan gekeken. Natuurlijk weet ik dan niet wat ze denken, maar het is vervelend. Ik wil van mijn zoon genieten, maar op veel momenten lukt dat niet 100%. Er zit geen minimale leeftijd aan het krijgen van kinderen, dus waarom zouden mensen een mening hebben over het feit dat ik moeder ben. Veel mensen schatten mij jonger dan negentien, dus dat helpt ook niet echt mee. Gelukkig kan ik de negatieve reacties nu al wat beter van mij afzetten, maar de starende mensen niet. Overal waar ik kom met mijn zoon, voel ik me aangekeken. Dat gevoel heb ik niet alleen, ik word ook echt aangekeken. Ik weet dat ik dat niet kan veranderen en dat het vooral ligt aan hoe ik er mee om ga. Ik schrijf vooral over de positieve kant van het tienermoederschap, maar wil ook een keer de negatieve kant aan jullie laten zien. Ik weet dat elke moeder er weleens aan twijfelt of ze een goede moeder is. Ik weet dat elke moeder een foutje maakt en dat het niet erg is om een fout te maken. Ondanks alle foutjes die ik de afgelopen twee jaar heb gemaakt, weet ik ook dat ik een goede moeder ben. Ik ben een jonge moeder die haar kind kan bieden wat hij nodig heeft, namelijk eten, drinken en heel veel liefde!

 

Ondanks negatieve reacties en starende mensen, krijg ik ook heel veel positieve opmerkingen. Ik krijg veel positiviteit van onbekende mensen die mijn blog lezen. Daar kan ik zoveel kracht uit halen! Ik wil jullie echt even bedanken voor elk stukje positiviteit die jullie mij geven! Voor mij betekent dit veel :)

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Tineke van den Berg-Visser (zaterdag, 02 juni 2018 10:28)

  Via Nicole , je zus , volg ik jouw verhaal, en ik vind dat je zo trots op je zelf mag zijn , want wat doe jij het goed. En dat geld natuurlijk ook voor je man, jullie mogen trotse ouders zijn. Geniet van Thijmen, ik wens jullie Gods zegen toe.

 • #2

  Ilse Visscher (zaterdag, 02 juni 2018 15:11)

  Er zijn inderdaad zoveel mensen met een vooroordeel. Jij doet het hartstikke goed en leeftijd zegt helemaal niet zoveel. Een moeder van 40 kan net zo goed zijn als jij of ik. Snap wel dat die reacties en starende blikken erg naar zijn. Knap dat je dit zo deelt. Je doet het super hoor! X

 • #3

  Anne's plek (zaterdag, 02 juni 2018 18:11)

  Wat naar en vervelend dat de mensen zo zijn. Een meisje in mijn dorp wordt ook tienermoeder, en is een jaartje ouder dan dat ik ben. Ik vind het juist iets speciaals hebben en vind het een mooi iets dat je op die leeftijd juist niet beslist om abortus te plegen. Je gaat het aan, wat ik ontzettend knap vind!