· 

Moeders voor Moeders

Ik besef me vaak dat ik geluk heb met mijn twee kinderen. Ik ben heel dankbaar dat ik makkelijk zwanger kan worden. Er zijn vrouwen waarbij dat niet lukt. Sommige vrouwen moeten eerst een heel traject afleggen voordat ze moeder worden. Dit traject kan jaren duren. Bij sommige vrouwen kan het zelfs zo zijn dat het uiteindelijk helemaal niet lukt na jaren lang in behandeling te zijn geweest. Voor deze vrouwen bestaat er Moeders voor Moeders. Moeders voor Moeders is een organisatie die de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen wil vervullen.

 

Hoe werkt Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te behandelen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Als zwangere vrouw kun je hieraan meewerken vanaf de zesde tot en met de zestiende week. In deze periode bevat de urine namelijk het meeste hCG-hormoon. Bovenstaande informatie heb ik gehaald van de website van Moeders voor Moeders. Wil je meer informatie of je aanmelden om de vrouwen te helpen? Ga dan naar moedersvoormoeders.nl 

 

Spijt.

Zelf heb ik bij beide zwangerschappen niet mee gedaan aan Moeders voor Moeders. Op dat moment zat ik er niet op te wachten. Bij de zwangerschap van Thijmen had ik natuurlijk al stress genoeg en was dat wel het laatste waar ik aan dacht. Bij de zwangerschap van Marieke had ik er geen energie voor. Ik was aan het begin van de zwangerschap zo ontzettend moe dat ik nergens op zat te wachten. Achteraf heb ik er wel een beetje spijt van. Ik heb zoveel geluk dat ik moeder mocht worden en dat gun ik andere vrouwen ook! Met een kleine moeite had ik kunnen helpen om het verdriet van een andere vrouw weg te kunnen nemen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0