· 

Mijn mening over 'Vier handen op één buik'

Afgelopen dinsdag is 'vier handen op één buik' weer begonnen. Toen ik zelf zwanger was, begon ik dat te kijken. Ik vond het best indrukwekkend om te zien hoe zij het ervaarden om zwanger te zijn op een jonge leeftijd. Sommige meiden gedroegen zich heel onverantwoord. De moeders veranderden hun gedrag wanneer hun kind was geboren, maar anderen gingen stug door met waar ze mee bezig waren: roken, drinken en lui op de bank zitten. Bij sommige mensen had ik wel het gevoel dat zij dachten aan de toekomst van hun kind.

 

Ik merk over het algemeen dat er een slecht beeld is over tienermoeders. Dat beeld wordt vooral gecreeërd door 'vier handen op één buik'. Natuurlijk valt er meestal meer te regelen wanneer iemand van zestien zwanger raakt dan iemand van dertig, maar tienerouders kunnen het uiteindelijk wel allemaal net zo goed voor elkaar hebben als moeders van dertig. De tieners in vier handen op één buik doen mee aan het programma om hulp te krijgen. In ieder geval is het doel van het programma dat tienermoeders hulp krijgen. Julian en ik kregen ook hulp van onze ouders. Zij zorgden voor onderdak en dat we het financieel konden redden. Acht maanden na de geboorte van onze zoon konden wij op eigen benen staan. Ik vind het jammer dat het algemeen beeld over tienermoeders is, dat ze roken, drinken en geen verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van hun kind door niet te werken of een opleiding af te maken. Ik denk dat maar een klein gedeelte van de tienermoeders bij die groep horen en de rest alles netjes voor elkaar heeft.

 

Ik vind het wel mooi om te zien hoe een BNN'er zich in wil zetten voor de jonge moeders en ik merk ook dat ze het beste met hun voor hebben. Het is fijn dat de moeders een beetje op weg geholpen worden. Toch zie je bij sommigen dat de BNN'ers hun zo goed mogelijk proberen te helpen, maar dat ze zelf geen verantwoordelijkheid nemen. Wel vind ik dat veel moeders nog bij de vader van hun kind zijn en dat is natuurlijk positief!

 

De aflevering van afgelopen dinsdag vond ik vrij positief. Je zag dat het meisje haar uiterste best deed om alles goed voor elkaar te hebben en ook de vader veranderde door zijn dochter. Wel voelde de moeder zich eenzaam en ik denk die eenzaamheid bij veel tienermoeders voorkomt.

 

Ik vind het mooi dat er aandacht wordt besteed aan tienermoeders. Veel tienermoeders zitten in lastige situaties en daarom vind ik het mooi dat BNN'ers hun willen helpen. Soms vind ik het jammer dat 'vier handen op één buik' een verkeerd beeld naar buiten brengt en dat mensen denken dat het bij elke tienermoeder zo gaat. Daardoor wordt er soms negatief gedacht over heel jong een kind krijgen. Maar het belangrijkste is, is dat een kind liefde en aandacht krijgt!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nicole (vrijdag, 26 januari 2018 14:21)

    Helemaal mee eens