· 

Mijn kind wordt te snel groot

Het voelt als de dag van gisteren dat Thijmen geboren is. Sinds zijn komst is de tijd ontzettend snel gegaan. Ik kan me amper voorstellen dat er zoveel is gebeurd vanaf de geboorte van Thijmen. Wanneer ons tweede kindje zich over een paar weken zal gaan aankondigen, zal ik me nog meer beseffen hoe groot Thijmen al is. Hij is dan natuurlijk veel groter en wijzer dan zijn broertje of zusje. Thijmen zal dan een keer zo groot zijn als ons tweede kindje. Ook kunnen we met Thijmen al complete gesprekken voeren terwijl dat kleine mensje in mijn buik nog geen één woord begrijpt. 

 

Van baby tot peuter

Toen Thijmen net geboren was, kon de tijd niet snel genoeg gaan. Ik was benieuwd naar hoe Thijmen zou zijn als hij een jaar was of een peutertje. Ook verlangde ik er naar om gesprekken te kunnen voeren met hem. Ik vond het eerste jaar best wel lastig. Thijmen kon niet praten en begreep mij totaal niet. Het enige wat telde was dat hij zijn voeding binnen kreeg, een schone luier kreeg en getroost werd als hij moest huilen. Ook leek het me heel leuk als hij kon lopen. Dan kon hij lekker buiten rond rennen en spelen. Nu Thijmen kan praten en lopen, vind ik de tijd eigenlijk veel te snel gaan. Hij weet al zoveel! Soms sta ik zelfs verbaasd te kijken bij wat hij al weet en snapt. Hij hoeft maar één keer iets te zien en hij snapt al wat de bedoeling is. Hij hoeft maar één keer iets te horen en hij weet al hoe hij het moet zeggen. Af en toe komt er zo'n gevoel in mij naar boven dat ik verlang naar die kleine Thijmen. Gewoon omdat de tijd zo snel is gegaan en we nooit meer terug kunnen naar die tijd. Dan besef ik me ook dat hij over 1,5 jaar alweer naar de basisschool mag en die tijd snel genoeg zal aanbreken. Wanneer ik straks twee kinderen heb, zal de tijd denk ik nog veel sneller gaan. 

 

Zoveel mogelijk genieten

Het liefste hou ik Thijmen nog eventjes klein. Nog eventjes bij mij liggen en slapen. Nog niet zoveel weten van de wereld. Ook al moet ik toegeven dat het soms best handig is dat Thijmen al zo groot is. Hij is een stuk zelfstandiger. Ik hoef hem niet aldoor meer te tillen. Hij kan zelf eten. Hij ruimt zelf zijn speelgoed op en helpt me zelfs mee in het huishouden, omdat hij dat zo leuk vindt. Toch hoop ik dat de tijd tot de basisschool iets minder snel zal gaan. Ik moet er niet aan denken dat hij elke dag op school zal zitten. Ik ben alleen bang dat de tijd juist nog veel sneller zal gaan met de komst van ons tweede kindje. Ik probeer daarom nu extra veel van Thijmen te genieten voordat de kleine er is. Maar ook als de kleine er is, zal ik proberen om zoveel mogelijk tijd met Thijmen door te brengen aangezien hij maar één keer zo klein is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0