· 

Het dagboek van een tienermoeder #8: mijn eerste rijexamen.

Afgelopen zaterdag heb ik een hele leuke dag gehad. De eerste nationale tienermoederdag was vandaag en ik was er ook bij. Samen met twee andere tienermoeders, die ik niet kende, reed ik naar Bussum. Verschillende workshops stonden op het programma waardoor je de hele dag met verschillende tienermoeders in contact kwam. Het was een bijzondere dag, maar wel echt onwijs gezellig. Veel tienermoeders vertelden persoonlijke verhalen aan elkaar. Terwijl we allemaal onbekenden voor elkaar waren. Toen ik naar die tienermoederdag was, paste Julian op Thijmen. Het was al een tijdje geleden dat hij alleen voor Thijmen heeft gezorgd. Trots ben ik op Julian dat hij goed voor Thijmen heeft gezorgd. Hij is een goede papa.

 

 

Maandag:

Vandaag ging Thijmen naar mijn schoonmoeder, want ik had mijn laatste rijles voordat ik moest afrijden. Ik was nog geen 300 meter op weg of ik was al gezakt. Gelukkig had ik die fout gemaakt, want ik heb er van geleerd! Die fout maak ik nooit meer! Verder ging het best goed met rijden. Mijn rijinstructeur zei: ''Ik zeg niet dat je slaagt, maar je hebt een mooie kans en die kans moet je pakken''. En dat ga ik morgen zeker doen!

 

Dinsdag:

Om zes uur werd ik wakker, omdat Julian aan het werk moest. Gelukkig kon ik nog slapen en werd ik om acht uur weer wakker. Klaar wakker was ik door de zenuwen! Ik was zo ontzettend zenuwachtig. Constant zat ik te bedenken waar ik langs zou kunnen rijden en welke fouten ik niet moest maken. Ik had tijd om even rustig te douchen, want Thijmen sliep bij zijn oma. Daarna deed ik de afwas en daarna kwam mijn moeder mij ophalen. Om twaalf uur werd ik bij mijn ouders hun huis opgehaald door mijn rijinstructeur. Een jongen die na mij moest afrijden, zat achter het stuur. Halverwege de rit gingen we ruilen van plek en kon ik nog even oefenen. Daarna gingen we bij het CBR wachten in de hal. Toen werd ik geroepen en moest ik aan tafel vier gaan zitten. Ik ging even praten met de examinator en daarna liepen we naar de auto. In de auto stelde hij mij een paar vragen over de metertjes op het dashboard. Gelukkig wist ik daarbij alles en kon ik met een gerust gevoel aan de rit beginnen. De examinator begon een gesprekje met mij waardoor het allemaal wat relaxter werd. Ik merkte dat ik best rustig achter het stuur zat en daardoor kreeg ik meer vertrouwen in het slagen. Het voordeel was dat ik niet echt de drukke binnenstad in hoefde. Het was een makkelijk ritje. Toen de tijd bijna om was en ik stil stond voor het stoplicht, moest ik al een beetje lachen. Ik wist al dat ik geslaagd was. Toen we weer bij het CBR waren en ik in de kamer ging zitten, feliciteerde de examinator mij. Ik kon het niet geloven. Ik ben geslaagd! Ik heb voor het examen een reflectieformulier ingevuld. Ik had mezelf een tien gegeven bij het onderdeel 'doorstorming'. Hij omcirkelde de tien en zei: ''Doorstroming betekent dat je hard rijd en dat doe jij zeker!''. Als tip gaf hij mij mee dat ik wel wat nieuwsgieriger mocht zijn in het verkeer. Ik kijk waar ik moet kijken en ik ben daarom ook geslaagd, maar ik mag ook wat meer opletten of er geen voorrangsvoertuigen aankomen bij kruispunten en verkeerslichten. Mijn dag was top met de gedachte dat ik mijn rijbewijs gehaald heb! Na het rijexamen stond ik bij mijn huis voor een dichte deur. Ik dacht dat ik een sleutel bij mij had, maar helaas ben ik die vergeten. Eerlijk gezegd ben ik mijn sleutel kwijt... Niet erg handig. Ik moest een half uur wachten tot dat Julian thuis was. Gelukkig had ik mijn mobiel bij mij met Videoland erop dus redde ik me wel. Zo heb ik ook nog wat vitamine D mee kunnen pakken.

 

Woensdag:

Vandaag kon ik mijn rijbewijs aanvragen en dat heb ik ook meteen gedaan. Nog één week wachten en dan mag ik eindelijk alleen rijden. Nu ik mijn rijbewijs heb gehaald, valt er een last van mijn schouders af. Nadat ik naar het gemeentehuis was geweest ging ik met mijn moeder en Thijmen naar de winkel boodschappen doen. Thijmen schreeuwde door de hele winkel 'ja'. Super grappig om te zien hoe hij geniet van een rondje door de winkel. 

 

Donderdag:

Thijmen en ik hebben vandaag een hele leuk dag gehad. We waren gewoon thuis, maar wat hadden we een lol. Hij stond even vijf seconden los in de box toen ik kerstversiering aan het ophangen was. Hij stond ook nog heel erg stevig. Ook loopt hij al heel erg goed aan de hand en snel ook! Het is dat hij niet aan één hand durft te lopen, maar hij kan het prima. Als je ook nog nooit los hebt gelopen dan is het ook wel een beetje eng. 's Avonds heeft hij best goed mee gegeten. De boontjes gooide hij steeds op de grond, maar de aardappelen met jus lustte hij wel en de kipschnitzel ook. Vlees gaat er altijd wel in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0