· 

Mijn dagroutine met een kind van anderhalf.

Voordat ik werkte was elke dag zowat hetzelfde. Ik zorgde alle dagen voor Thijmen en probeerde een bepaald ritme voor hem te creëren. Het lukte natuurlijk niet altijd om mij te houden aan dat schema. Ook nu gaat het heel vaak even anders, maar op papier is dit mijn dagelijkse routine met een dreumes van anderhalf.

 

8.00-10.00

Tussen 8 en 10 uur 's ochtends worden we meestal wakker. Het verschilt heel erg wanneer Thijmen wakker wordt. De ene keer wil hij dolgraag vroeg spelen en de andere keer gunt hij het mama om uit te slapen. Julian is dan allang naar zijn werk. Wanneer ik Thijmen hoor, duurt het meestal nog eventjes voordat ik mijn bed uit kan komen. Heel vaak hoor ik hem ook 1 keer 'ja' zeggen en daarna is hij weer vijf à tien minuten stil, waardoor ik ook weer in slaap val. Wanneer ik merk dat Thijmen goed wakker is, ga ik uit bed en kleed ik mij om. Daarna ga ik naar Thijmen toe. Heel vaak als Thijmen in zijn bedje zit, kijkt hij mij niet eens aan als ik zijn kamer binnen kom. Ik denk omdat hij weet dat ik gelijk zijn gordijn een stukje open doe. Binnen een minuut is hij meestal al gewend aan het licht en pak ik hem uit bed en ga hem verschonen.

 

Nadat ik hem heb verschoond, gaan we naar beneden en zet ik hem in de box. Daar speelt hij eventjes. Ondertussen maak ik voor hem en mezelf een broodje. Wanneer we het broodje op hebben, ruim ik de woonkamer en keuken op. Daarna verschilt het wat we gaan doen. Als het weer mee zit, gaan we een rondje lopen en anders begin ik met het huishouden of ga ik met Thijmen spelen. 

 

12.00

Rond 12 uur ga ik een broodje maken voor Thijmen en mezelf. Meestal is Thijmen al wel aardig moe wanner we tussen de middag een broodje gaan eten waardoor hij zijn broodje soms niet op eet.

 

12.30

Ik ga Thijmen verschonen en breng hem daarna op bed. Het verschonen gaat niet altijd heel makkelijk. Hij is meestal best wel moe en wil daarom soms niet mee werken. Meestal wanneer hij op bed ligt en ik loop weg, is hij gelijk al stil. In de tussen tijd dat Thijmen slaapt, doe ik even wat voor mijzelf. Ik merk dat ik rond deze tijd ook echt wel een beetje moe ben en er naar verlang om even tijd nodig heb om te rusten.

 

14.00

Thijmen wordt weer wakker na zijn middagdutje. Wanneer hij goed wakker is, loop ik naar hem toe om hem eruit te halen. Daarna doe ik zijn slaapzak en pyama bij hem uit en doe ik zijn gewone kleren weer bij hem aan.

 

14.30

Om half drie krijgt Thijmen een fruithapje. De ene keer geef ik hem vers fruit en de andere keer krijgt hij een potje. Ligt er net aan wat ik in huis heb. 

 

Na het fruithapje verschilt het wat we gaan doen. Als we nog niet naar buiten zijn geweest, gaan we naar buiten en anders gaan we binnen samen spelen.

 

17.00

Het humeur van Thijmen wordt wat slechter. Hij begint weer moe te worden en wordt daardoor snel boos of moet snel huilen. Meestal zet ik hem dan voor de televisie aangezien het voor mij tijd is om te gaan koken. 

 

Rond dit tijdstip komt Julian thuis na een lange dag werken. Soms is hij eerder thuis en soms later. Dat ligt er net aan waar in Nederland hij werkt. Dat is elke keer heel verschillend.

 

17.30-18.00

Dit is het tijdstip dat we gaan eten. Ik probeer meestal om voor 6 uur het eten klaar te hebben en het liefst om half 6 zodat we nog een lange avond hebben en dan eet Thijmen ook niet te laat. 

 

19.00

Thijmen krijgt een fles melk met pap en daarna is het bedtijd voor hem. Gelukkig slaapt hij meestal gelijk als hij op bed ligt. 

 

Julian en ik hebben daarna de avond voor onszelf. Meestal kijken we dan een film of ik ga met mijn blog bezig. Sinds twee weken doen we heel af en toe ook weleens een spelletje. 

 

21.00-22.30

Voor ons is het ook bedtijd. De tijd verschilt nog wel eens. Het ligt er aan hoe moe we zijn en of we de volgende dag moeten werken. Heel vaak heb ik het plan om op tijd naar bed te gaan, maar ook heel vaak stel ik dat met 10 minuutjes uit totdat het half 11. 

      

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nicole (vrijdag, 19 januari 2018 14:03)

    Leuk om te lezen! Hoe gaat t als je werkt of als julian vrij is?