· 

Laura koos voor haar zoon!

De afgelopen tijd heb ik mijn verhaal verteld, maar nu wil ik ook andere tienermoeders hun ervaringen laten vertellen. Hiermee wil ik laten zien dat wij niet alleen tienermoeders zijn, maar vooral ook gewoon moeders. Wij zijn jong, maar ook wij nemen ons verantwoordelijkheid over ons kind zoals een 30-jarige moeder dat doet. Ik wil aanstaande tienermoeders laten zien dat het moederschap het allemaal waard is!

 

Vandaag het verhaal van Laura (naam is in verband met privacy veranderd). Zij raakte op haar vijftiende zwanger en werd moeder toen ze net zestien jaar oud was. Inmiddels is haar zoon acht jaar oud en heeft ze nog een dochter van één. 

 

Ik raakte op mijn 15e zwanger en beviel een maand nadat ik 16 werd. Ik was in de eerste instantie blij dat ik zwanger was, maar niet wetende wat de gevolgen voor mijn leven zouden zijn. Het was een fijne zwangerschap. Ik moest wel regelmatig naar de gynaecoloog, omdat ik jong was.

 

Rond 35 weken zagen ze dat de baby te klein was en niet meer groeide, dus werd ik om de dag getoucheerd. Twee dagen voordat ik beviel, waren mijn vliezen gebroken en moest in het ziekenhuis blijven, zodat ik werd ingeleid.

 

De reacties van mijn omgeving.

Mijn moeder was super boos en wilde dat ik abortus deed, maar zij was wel degene die mij vanaf dag 1 had bijgestaan en natuurlijk ook bij de bevalling aanwezig was. Mijn vader was niet boos maar teleurgesteld. Hij is gelovig dus abortus leek hem geen optie.

 

Zoals je leest, lees je nergens “vriend” of “vader”, omdat hij vanaf het begin het kind had geweigerd. Hij was 17 en ik moest volgens hem het kind weghalen. Hij heeft mij zo vernederd en bedreigd. Als ik het kind niet wilde weghalen dan moest ik ervan op de hoogte zijn dat niemand moest weten dat het zijn kind was en dat ik nooit op hem moest rekenen en contact mocht opzoeken, omdat hij het kind niet wou.

 

Werk en school.

Vanaf mijn 16e heb ik alleen maar gewerkt. Ik was ook gestopt met school, omdat ik geen inkomen had. Op mijn 17e ben ik wel weer naar school gegaan en mijn diploma behaald. Toen ben ik weer gestopt met school. Inmiddels ben ik al 24 en mijn zoontje 8. We hebben het super goed! Ik heb ook sinds 2016 mijn studie weer opgepakt en het gaat ook goed. Ik heb ook nog een dochter van 1 jaar en een super lieve vriend/vader die mijn zoon ook als zijn eigen kind beschouwd.

 

Wat zou je andere tienermoeders of tienervaders mee willen geven?

Wat ik andere tienermoeders wil meegeven is: heb een goede band met je ouders zoek hulp bij instanties zoveel het kan. Hou van je kind het is van jou. Als de vader in het leven van het kind wil zijn geef hem de kans!

 

Tienervaders: jullie hebben het samen gedaan laat haar niet in de steek. Je hoeft geen relatie met de moeder te hebben om een vader te zijn voor je kind.

Reactie schrijven

Commentaren: 0