· 

Je kind en internet

Tegenwoordig is het meer dan normaal dat je een smartphone op zak hebt. Overal ben je bereikbaar en dan bedoel ik via bellen maar ook op sociale media zijn veel mensen bereikbaar. De ene naar de andere foto wordt op internet gegooid. Misschien wel zonder na te denken plaatsen we foto's van onze kinderen. Ook ik doe daar aan mee. Maar is het wel zo verstandig om onze kinderen openbaar te geven aan het gevaarlijke internet.

 

Keuzes maken

Toen ik zwanger was, maakte ik de keuze om geen foto van Thijmen op sociale media te plaatsen. Toen Thijmen geboren was, hebben wij de eerste tijd ook geen foto van hem op internet gezet. Toch wou ik na een tijdje toch mijn trots met de wereld delen. Alle foto's van onze kinderen delen we natuurlijk omdat we als ouders trots zijn op onze kinderen. Even later veranderde ik weer van gedachte. Ik voelde me er niet goed bij dat ik Thijmen zo open aan de hele wereld liet zien. Daarom besloot ik om geen foto's meer van Thijmen te delen. Mijn keuze staat nog steeds vast om geen nieuwe foto's van Thijmen op internet te zetten. Ik heb op mijn blog veel foto's van Thijmen staan waarop je hem kunt zien, maar dat zijn allemaal foto's die al op internet stonden. Eenmaal op internet is altijd op internet. Op dit moment plaats ik alleen foto's van Thijmen die van de achterkant zijn genomen.

 

Beschermende moeder

Toen ik deze keuze maakte, vonden sommigen dat onzin. Maar ik weet dat ik als moeder de juiste keuze maak. Ik luister naar mijn moeder gevoel en dat is voor 99,9% het juiste gevoel. Ik vind het belangrijk om voorzichtig om te gaan met de privacy van Thijmen. Wie weet wat voor een vieze mannetjes er naar de foto's van Thijmen kijken. Ik moet er niet aan denken! Ik wil Thijmen beschermen tegen deze gevaren. Hij is nog maar klein en dus erg kwetsbaar. Ook al krijgt hij er niets van mee, het is zijn leven en ik ben daar verantwoordelijk voor. Ik wil niet dat hij later schaamt voor de babyfoto's die ik op internet heb gezet. Ik weet niet wat hij een mooie en beschamende foto vindt. Ik weet niet of hij zijn babyfoto's met de hele wereld wilt delen en ik weet niet of hij een jongetje wordt die nooit op de foto wil. Ik wil hem beschermen voor de toekomst. Beschermen tegen het kwaad in deze wereld en dat is ook mijn taak als moeder. 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0