· 

Hoe kom je een zwangerschap zo goed mogelijk door?

Doordat ik nu al twee zwangerschappen heb meegemaakt, heb ik tijdens de zwangerschappen een aantal trucjes gevonden om een zwangerschap zo goed mogelijk door te komen. Het is namelijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn als je zwanger bent. Negen maanden kunnen erg lang duren als je er midden in zit. Daarnaast zijn al die zwangerschapskwaaltjes niet heel prettig. Iedereen ervaart een zwangerschap natuurlijk weer anders. De ene heeft bijna geen last van zwangerschapskwaaltjes, terwijl de ander de hele zwangerschap door moet overgeven of extreem moe is. Ook is een zwangerschap natuurlijk best spannend, want hoe gaat het met het kindje tijdens die negen maanden? De echo's kunnen voor opluchting zorgen, maar tussen de echo's door weet je niet altijd of het goed gaat met het kindje. Daarnaast weet je natuurlijk nooit hoe het tijdens de bevalling gaat en kan je daar misschien enorm tegen op zien. Er zijn genoeg factoren die jouw ervaring van een zwangerschap beïnvloeden. Aan de hand van de zwangerschappen die ik heb meegemaakt, heb ik een aantal tips om een zwangerschap zo goed mogelijk door te komen. Deze tips zijn dus gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

 

1. Zorg voor voldoende afleiding.

Wanneer je voldoende afleiding hebt, zullen de negen maanden ook sneller gaan. Thuis zitten en elke minuut van de klok zien, maakt een dag voor je gevoel een stuk langer. Door minder bewust te zijn van de tijd, zal de tijd ook sneller gaan. Dit kun je dus doen door voldoende afleiding te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld afleiding zoeken in je werk of hobby. Een andere optie is door met mensen in je omgeving af te spreken. Het kan natuurlijk zijn dat je zo ziek van de zwangerschap bent, dat je bijna niks meer kunt. In dat geval heb ik helaas geen tips. Ik heb dit zelf nooit meegemaakt en kan me ook niet voorstellen wat ik in zo'n situatie zou doen. Misschien veel gaan slapen?

 

2. Elke week een nieuw product.

Wanneer je weer een week verder bent in de zwangerschap, kun je een nieuw product voor jezelf halen. Dit kan iets zijn wat je heel lekker vind of iets wat je nog nooit hebt uitgeprobeerd of geproefd, maar je kunt ook een product halen om een hele andere reden. Wat je ook kunt doen, is een product halen dat net zo groot is als het kindje dat in je buik zit. Zo heb je een goed beeld van hoe groot het wezentje in jouw buik is.

 

3. Geef jezelf rust.

Het is belangrijk om je lichaam voldoende rust te geven. Er gebeurt natuurlijk ontzettend veel in je lichaam en het is goed om je lichaam daarvoor de rust te geven. Die rust kun je op veel manieren invullen. Middagdutjes, Spa, Film kijken. Doe waar jij van kan opladen!

 

4. Maak een planning.

Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, moet je van alles regelen. Er moeten natuurlijk spullen komen voor de baby, maar er moeten misschien ook wel zaken geregeld worden, zoals de erkenning van het kind. Ervaar je hier stress door? Maak dan voor jezelf een planning. Welke weken van de zwangerschap ga je dingen regelen en kopen?

 

5. Eet en drink voldoende.

Misselijkheid is een erg vervelend kwaaltje tijdens de zwangerschap. Ervaar jij dit ook? Probeer dan wel voldoende te eten en te drinken. Ikzelf ben niet erg misselijk geweest, maar werd vooral misselijk wanneer ik niet genoeg at. Wanneer ik dan in de ochtend genoeg at, had ik daar de hele dag profijt van. Misschien helpt dit ook bij jou tegen de misselijkheid. Soms moet je jezelf er even toe zetten om te gaan eten. Zoek desnoods wat afleiding tijdens het eten. Daarnaast is het goed om voldoende te drinken. Je lichaam heeft veel vocht nodig. Denk er dus goed om dat je genoeg vocht binnen krijgt! Wanneer je genoeg eten en drinken binnen krijgt, zal jou dit ook meer energie geven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0