· 

Hoe gaat het met Thijmen?

In veel artikelen vertel ik over Thijmen en af en toe vertel ik ook hoe het met hem gaat. Soms is hij ziek en soms is hij ontzettend vrolijk, maar hoe gaat het nou echt met hem? Daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen. 

 

Zijn eigen taaltje.

Thijmen was afgelopen zaterdag anderhalf jaar. De tijd gaat snel en ik merk dat ook zijn ontwikkeling ontzettend snel gaat! Ineens begint hij allemaal woordjes te zeggen. Hij roept steeds vanuit zijn box of vanuit zijn autostoeltje 'papa, mama'. Dan antwoorden we met 'Ja, Thijmen' en verteld hij vervolgens een heel verhaal. Hij haalt papa en mama soms nog wel door elkaar en ook andere mensen noemt hij papa en mama, maar ik vind het zo lief als hij mij mama noemt. Sinds kort zegt hij de woordjes: vis, bus, open, aan en klaar. Hij is een kletskous en is nu echt bezig met zijn taalontwikkeling. Ook weet hij wat een auto is, maar zegt hij in plaats van auto, audi. Een echte jongen dus! Hij is gek op muziek en liedjes. Hij vindt het leuk om televisie te kijken en leert daar ook heel veel van. Hij leert nu allemaal dansjes op de liedjes en ook de woordjes worden door middel van de liedjes in zijn hoofdje geprent.

 

Sneller dan hij kan.

Naast woordjes leren, is hij ook bezig met leren lopen. Hij kan op dit moment een paar stapjes los lopen. Hij vindt het leuk om te lopen en continu pakt hij onze handen beet, omdat hij weer een rondje wilt lopen. Hij loopt al heel goed aan één hand, alleen wil hij vaak te snel. Ook wanneer hij los probeert te lopen, wil hij te snel, waardoor hij valt. Ook staat hij nog niet los. Misschien heeft dat ook te maken met dat hij te snel wilt, maar ook heeft hij er nog niet helemaal 100% vertrouwen in dat hij het kan. Hij kan namelijk wel los staan. 

 

Boos zijn en lief kunnen spelen.

Thijmen heeft heel erg een eigen willetje. Hij weet precies wat hij wilt en als hij dan iets niet mag, wordt hij boos en slaat hij met zijn hoofd op de grond. Meestal als hij iets doet wat niet mag en ik word boos dan komt hij naar mij toe om met me te knuffelen. Hij doet steeds de televisie en radio aan. Laatst had hij de radio op z'n aller hardst gezet en daarna de radio aan gedaan. Het muziek ging aan en Thijmen schrok toen zo ontzettend erg van het lawaai dat hij hysterisch begon te huilen. Naast de dingen die hij doet die niet mogen, kan hij ook heel lief spelen. Als hij goed gehumeurd is, speelt hij leuk in de box met zijn speelgoed. Dan heeft hij heel veel praatjes en na een tijdje gaat hij staan om naar buiten te kijken. Ook op de grond kan hij zich prima vermaken. Hij heeft zijn eigen speelgoed stofzuigertje, waar hij heel veel mee speelt. Hij is geobsedeerd door stofzuigers. Als hij een slechte stemming heeft, pak ik de stofzuiger en is hij weer helemaal blij. 

 

Een onrustige slaper.

Op dit moment heeft Thijmen een prima slaapritme. Hij gaat rond zeven uur altijd op bed. Soms slaapt hij dan gelijk, maar meestal is hij nog wel even wakker of wordt hij later op de avond wakker. Heel soms wordt hij 's nachts wakker. Thijmen slaapt wel heel erg onrustig. Vaak stoot hij overal tegen aan en ook hoor ik dat hij steeds geluidjes maakt in zijn slaap. Dat hij zo onrustig slaapt, heeft wel tot gevolg dat hij tot 9 à 10 uur uitslaapt. Soms slaapt hij zelfs van zeven uur 's avonds tot half tien in de ochtend. Beter te veel dan te weinig slaap.

 

Hoe gaat het nu echt met Thijmen?

Ik merkte aan Thijmen dat hij rond oktober/november niet zo lekker in zijn vel zat. Hij was vaak huilerig en slecht gehumeurd. Dat kwam denk ik vooral doordat ik zelf niet zo lekker in mijn vel zat. Nu ik mij weer goed voel, merk ik dat Thijmen zich ook weer goed voelt. Hij is de laatste tijd zo ontzettend vrolijk! Hij lacht vaak en is steeds gek aan het doen, waar hij dan zelf weer om moet lachen. Natuurlijk heeft hij weleens een slecht dagje, maar dat mag ook! Hij is een ontzettend grappig jongetje, maar ook heel erg slim. Hij ziet één keer iets en weet daarna gelijk hoe het moet. Ook ziet hij alles. Hij houdt alles goed in de gaten. Thijmen was nooit echt een schootkindje, maar sinds kort knuffelt hij graag. Kusjes en knuffels krijgen we nu regelmatig. Hij begrijpt nu steeds meer wat wij zeggen. Zo weet hij nu ook wat springen is. Wanneer ik een keer mijn mobiel laat slingeren, weet Thijmen precies hoe hij aan moet en maakt hij af en toe stiekem foto's met mijn mobiel. Onder andere deze:

Reactie schrijven

Commentaren: 0