· 

Hoe bereidde ik me voor op de bevalling?

Het is alweer twee jaar geleden dat ik elk moment kon gaan bevallen. Spannend vond ik het niet. Ik keek er alleen maar naar uit. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar ons kindje, maar ook naar de weeën en de hele bevalling. Hoe zou het voelen als je bevalt? Een vraag waar veel moeders geen antwoord op konden geven. De pijn van de weeën waren ze vergeten. Ik vond het maar raar. Hoe kun je weeën, die ontzettend pijnlijk schijnen te zijn, vergeten? Op dit moment kan ik er ook geen antwoord op geven. Ik weet echt niet meer hoe dat voelt en dat is misschien beter ook. Als ik nog zou weten hoe pijnlijk bevallen is, zou Thijmen in de toekomst waarschijnlijk nooit een broertje of zusje krijgen. 

 

Ik wou mij zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling van Thijmen om er zo goed mogelijk van af te komen. Een zwangerschapscursus heb ik nooit gedaan, omdat ik er totaal geen behoefte aan had. Ik heb mezelf voorbereid door middel van internet. Ik heb andermans verhalen gelezen en tips opgezocht. Ik kwam ook een stukje theorie tegen over wat het lichaam doet bij een bevalling. Wanneer je in paniek raakt bij een bevalling, wordt er minder oxytocine aangemaakt. Dit stofje in je lichaam zorgt voor weeën en zorgt ervoor dat jij je tijdens de weeën een soort 'stoned' voelt. Ook wordt er een stofje 'endorfine' aangemaakt, wanneer jij je ontspant. Dit is een natuurlijke pijn bestrijder. 

 

Tijdens mijn bevalling heb ik mij zo goed mogelijk proberen te ontspannen. Dit werkte echt heel erg goed! De bevalling ging hierdoor snel en ook deed het minder pijn als ik mij goed op de weeën concentreerde. Natuurlijk zijn vooral de laatste weeën alsnog heel erg pijnlijk, maar het werkt wel echt! Dus moet jij binnenkort bevallen? Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Laat je niet afleiden (op een negatieve manier) door je omgeving, maar concentreer je op de weeën die komen en gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0