· 

Het tweede trimester van mijn zwangerschap

Het tweede trimester van mijn zwangerschap is alweer voorbij. Ik weet nog dat de zwangerschap van Thijmen jaren leek te duren. Deze zwangerschap is dat compleet anders. De tijd gaat zo ontzettend snel! Dat is maar goed ook, want ik verlang nu al wel weer naar de oude ik. Als het gaat om zwangerschapskwaaltjes mag ik nog niet echt klagen. Zeker het tweede trimester niet. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over het eerste trimester. Daarin gaf ik aan dat ik toch best wel heel erg moe was en veel hoofdpijn had. Dat is in het tweede trimester wel echt een stuk minder. Hoofdpijn heb ik zelfs helemaal niet meer. Een lage bloeddruk heb ik nog wel steeds, maar ook daar heb ik minder last van.

 

De bewegingen van de baby.

In dit tweede trimester begon ik de kleine toch wel echt heel duidelijk te voelen. Een paar beste trappen tegen mijn ribben aan is op dit moment heel normaal. Ik kan echt genieten van de bewegingen die ik in mijn buik voel. Het is zo iets bijzonders! Het enige nadeel is dat het mij een beetje slaaptekort bezorgd. De baby is meestal wakker als ik wil slapen en de volgende ochtend staat er alweer vroeg een peutertje naast mijn bed. Dus tegenwoordig kom ik de dagen door met wallen onder mijn ogen, terwijl het tweede kindje nog geboren moet worden!

 

Eten, eten en nog eens eten.

Ik merk dat ik eet voor twee. Voor mijn zwangerschap schepte ik maar 1x op bij het avond eten, nu kan er vaak nog wel een tweede portie bij in. Ik heb de hele dag door zin in eten, waardoor ik op een gegeven moment niet meer weet wat ik moet eten. Niet alleen gezond eten gaat er dubbel zoveel in. Ook koekjes en chips lus ik wel het dubbele van! 

 

Enorme nesteldrang.

Nesteldrang is ook een kwaaltje, waar ik behoorlijk in doorsla. Al vanaf 20 weken zwangerschap ben ik begonnen om alles schoon te maken voordat de baby komt. Aangezien de zwangerschap, bevalling en kraamtijd van Thijmen niet in een ideale situatie plaatsvonden, wil ik nu alles perfect hebben. Ik wil alles opgeruimd en schoon hebben. Doordat de weken behoorlijk snel gaan, merk ik dat de nesteldrang steeds erger wordt. Het geeft mij het gevoel alsof ik bijna geen tijd heb om alles gereed te maken voor de baby, terwijl ik nog zat tijd heb.

 

De 20 weken echo.

In het tweede trimester vond ook de 20 weken echo plaats. De medische keuring. Gelukkig was alles goed met de baby! Ook kregen we bij die echo te horen of we een jongen of een meisje zouden krijgen. Ik weet nog dat ik dit bij Thijmen een heel speciaal moment vond. De toekomst wordt dan in mijn beleving wat meer werkelijkheid. Ook bij deze zwangerschap ervaarde ik dat zo. Ik kan nu een invulling gaan maken of Thijmen straks met een broertje of zusje gaat spelen. 

 

Het laatste trimester.

Op dit moment zit ik in het laatste trimester van de zwangerschap. Ik merk dat mijn buik nu wat meer in de weg gaat zitten en dat het zwaarder wordt om Thijmen te tillen. Daarom kijk ik heel positief terug op het tweede trimester, omdat ik me toen echt op mijn best heb gevoeld. Ik ga nog even genieten van de laatste weken van mijn zwangerschap, maar ik moet toch eerlijk toegeven dat ik niet kan wachten tot dat het avontuur met twee kinderen daadwerkelijk gaat beginnen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0