· 

Het tienermoederschap is een cadeautje!

Wanneer je als tiener zwanger raakt, zien mensen dat meestal niet als iets positiefs. Veel vragen komen naar boven: ga ik borst- of kunstvoeding geven? Waar ga ik wonen met mijn kind? Kan ik financieel voor een kind zorgen? Maar de eerste vraag die een zwangere tiener zich af zal vragen is: ga ik het kindje houden? Wanneer je dan na een tijdje besloten hebt om het kindje te houden, komen de andere vragen vanzelf aanbod. Ook ik had natuurlijk allerlei vragen over hoe het allemaal moest gaan in de toekomst. Al wist ik al direct zeker dat ik mijn kind niet weg zou laten halen. Ik wou mijn kind bij me hebben en zelf opvoeden. Het maakte me niet uit dat ik jong was. Ook onze ouders wisten dat we het niet weg gingen halen. Dit komt door onze christelijke achtergronden. Gelukkig hebben ze me nooit gedwongen om een bezoek te brengen aan het abortuskliniek. Toen ik wat verder in mijn zwangerschap liep, was iedereen blij voor ons. Natuurlijk was het geen ideale situatie waar Julian en ik in zaten. We hadden allebei nog geen opleiding afgerond en een huis voor onszelf hadden we ook niet. Maar niet alles hoeft een ideale situatie te zijn om uiteindelijk gelukkig te worden. Julian en ik zijn ondanks dat we zo jong zijn gelukkig met Thijmen.

 

Nu Thijmen naar zijn tweede verjaardag toe gaat, zie ik het tienermoederschap meer als een cadeautje. Ik heb mijn prachtige zoon eerder dan verwacht mogen ontmoeten. Ik mag hem laten zien hoe mooi het leven kan zijn, ondanks dat het leven niet loopt zoals gepland. Ik ben als jonge mama nog fit genoeg om allerlei leuke dingen te kunnen doen met Thijmen. Het leven hield niet op toen Thijmen ons geluk kwam uitbreiden. Het leven begon op een andere manier. Julian en ik werden papa en mama, wat het mooiste cadeautje ooit was! 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Stephanie Vanmarcke (woensdag, 02 mei 2018 21:22)

  Hoe leuk om te lezen ook!! Ik ben ook tienermoeder geweest. Bij mijn oudste dochter was ik 17, bij onze tweede dochter was ik net 20 geworden en bij ons zoontje was ik 27 :-)

 • #2

  Esmee (donderdag, 03 mei 2018 00:02)

  Zo denk ik ook over het tienermoeder zijn, ons leven is er alleen maar mooier van geworden! Nou mogen wij dat ook nog eens delen met onze kinderen, er is toch niks fijner dan dat.

 • #3

  Annemarie (vrijdag, 01 juni 2018 08:26)

  Wat goed om te lezen dat jullie ouders er zo mee om zijn gegaan, ondanks dat jullie christelijk zijn. Ik kom ook uit een christelijke omgeving (zelf ook zo opgevoed), maar hier wordt er toch anders tegenaan gekeken.. En bovenalles, het is het geluk dat telt.