· 

Het leven met twee kinderen #4: De tijd vliegt!

Een kind van drie jaar en een kind van drie maanden. En dat terwijl ik nog zo goed weet dat Thijmen net geboren was. Inmiddels is zijn derde verjaardag alweer een paar dagen geleden. De tijd vliegt! Ik had ook nooit gedacht dat ons leven er zo uit zou zien, wanneer Thijmen drie zou zijn. Toch had ik het niet anders gewild. Ik ben echt gelukkig met mijn gezin en mijn leven. 

 

De afgelopen drie jaar zijn voorbij gevlogen. Toch ging de tijd nog veel sneller wanneer ik zwanger was van Marieke. En toen ze eenmaal geboren was, racete de tijd aan mij voorbij. Vol verwondering kijk ik naar mijn kinderen en besef ik me steeds meer hoe snel deze kinderen groot zullen worden. Hoe hard ik moet gaan genieten en hoe erg ik nu gelukkig al geniet.

 

Vorige week bracht ik Thijmen naar de peuterspeelzaal. Marieke lag in de kinderwagen, die ik met mijn ene hand voorruit duwde. Met mijn andere hand hield ik het kleine handje van Thijmen vast. Ik bedacht me dat over tien jaar zijn handje niet meer zo klein zou zijn en dat hij het niet stoer zou vinden om mijn hand nog vast te houden. Marieke zal dan sowieso niet meer in de kinderwagen liggen. Zij loopt dan elke dag met een rugzakje op haar rug en een paardenstaart in haar haar naar school.

 

Voor Thijmen is het eerste jaar naar de peuterspeelzaal alweer bijna voorbij. Alleen donderdag moet hij nog heen, waarna hij zomervakantie heeft. Nog een jaar en dan gaat hij naar de basisschool. Ik moet er nu nog maar niet aan denken dat hij dan elke dag naar school moet en deze tijd dan nooit meer terug komt. Ik hoop dat de tijd iets minder snel zal gaan, maar tijd blijft tijd en zal op hetzelfde tempo door blijven gaan. Veel te snel dus. Daarom ga ik lekker genieten van mijn kleine kindertjes, zodat ik op een positieve manier terug kan kijken op deze tijd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0