· 

Het leven met twee kinderen #3: Loslaten

Ik heb inmiddels alweer twee maanden ervaring met het leven met twee kinderen. Ik heb al een heleboel geleerd in die twee maanden. De eerste maand na de geboorte van Marieke wist ik niet goed hoe ik mij alleen moest gaan redden met twee kinderen. Ondanks dat ik ervaring had in het moederschap en een baby verzorgen voor mij niet nieuw was, vond ik het best wel spannend om de eerste keren alleen met de kinderen te zijn. Hoe kan ik voor twee kinderen zorgen terwijl ik maar één ding tegelijk kan doen? Hoe kan ik daarnaast nog voor mezelf zorgen? Het enige antwoord dat ik hierop heb: loslaten. Het maakt niet uit dat één van de twee kinderen huilt. Het maakt ook niet uit dat in het huis een grote bende is. Het enige wat telt, is dat de kinderen voldoende eten, slaap en liefde krijgen. 

 

 

Eerst de één dan de ander

Ik begin elke dag met frisse moed. Soms zijn de dagen wel behoorlijk chaotisch. Dan worden Thijmen en Marieke tegelijk wakker in de ochtend, moeten ze tegelijk verschoond worden en eten. Hierdoor moet er altijd wel een kind wachten op eten of een schone luier. In het begin voelde ik dan wel de druk op me dat Marieke aan het huilen was of dat Thijmen honger had. Tegenwoordig denk ik bij mezelf: 'Laat het los. Eerst de één dan de ander'. Gelukkig heb ik nu inmiddels wel mijn ritme gevonden. Elke dag is anders, aangezien Marieke niet op vaste tijden de fles krijgt. Toch heb ik mijn maniertjes gevonden voor bepaalde situaties. 

 

Mijn eigen ontbijt

Aangezien het soms best druk kan zijn in de ochtend, kom ik soms laat aan mijn ontbijt toe. Soms heb ik pas drie uur nadat ik uit bed ben, tijd om een broodje te eten. In ieder geval gaan de kinderen voor mij en soms het huishouden ook. Vaak zet ik de wasmachine aan en pak ik de vaatwasser uit als de kinderen hun eten hebben gehad. Dan ben ik tevreden dat alles is gedaan dat gedaan moet worden en begin ik rustig aan mijn ontbijtje. 

 

Voldoening

Uiteindelijk komt het elke dag weer goed en ben ik elke avond, wanneer de beide kinderen slapen, trots op mezelf dat het me weer is gelukt. Op dit moment vind ik het heerlijk om voor de kinderen te zorgen. Natuurlijk ben ik soms weleens wel moe of uitgeput, maar het geeft me ook zoveel voldoening om Thijmen en Marieke te zien lachen en genieten.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anoniem (maandag, 10 juni 2019 01:52)

    Super leuk dat je nu al 2 kinderen heb ik zou willen zeggen dat ik het ook zou willen maar dat doe ik maar niet��