· 

Het leven met twee kinderen #2: tijd voor jezelf

Het is alweer een maand geleden dat Marieke werd geboren. De eerste weken vlogen voorbij! Het voelt als gisteren dat ik ben bevallen, maar toch ook weer niet. Marieke is alweer zo veranderd! Als ik kijk naar de afgelopen maand dan hebben wij heel wat meegemaakt en geleerd. Waar we de eerste week nog hulp kregen van de kraamhulp, zo doen we het nu alweer vier weken zelf. Het was druk en even wennen om weer een baby in huis te hebben, maar genieten doe ik zeker!

 

Geen ruimte meer voor jezelf.

Toen Marieke 2,5 weken oud was, gingen Julian en ik met haar naar het consultatiebureau om haar te laten wegen. Een baby moet binnen twee weken weer op het geboortegewicht zitten en dat was bij Marieke niet het geval. Voor de zekerheid moesten we toen naar het consultatiebureau en gelukkig was haar gewicht boven het geboortegewicht. In ieder geval hoorde ik een andere moeder bij het consultatiebureau zeggen dat je bij één kind nog ruimte hebt voor jezelf, maar dat je bij twee kinderen continu bezig bent. Zo ervaar ik dat ook. De momenten dat Thijmen wakker is, slaapt Marieke en wanneer Marieke wakker is, slaapt Thijmen. De momenten dat ze dan wel een keer allebei slapen, nodigt het huis mij uit om de chaos op te ruimen. Speelgoed, de vaat, de was. Er moet altijd wel iets gebeuren. Misschien moet ik accepteren dat het nooit opgeruimd zal zijn of hoeft te zijn, maar ik hou ervan als het netjes en schoon is in huis.

 

De aandacht voor de kinderen.

Beide kinderen vragen andere aandacht. Terwijl Marieke vooral verzorgd moet worden en vastgehouden wil worden, zo is Thijmen een stuk zelfstandiger en wil de hele dag door samen spelen. Dat ze allebei vragen om andere aandacht, maakt het moederschap met twee kinderen juist leuk. Het ene moment kun je lekker knuffelen en het andere moment samen spelen en lachen. Ik vind het leuk om samen met de kinderen te zijn en aandacht voor ze te hebben. Ondanks dat dit de hele dag doorgaat. De momenten dat Marieke de fles krijgt, probeer ik tot rust te komen. De rest van de dag heb ik niet tot nauwelijks tijd voor mezelf. Dat vind ik soms wel pittig. Verder geniet ik heel erg van het leven met twee kinderen en voel ik mij alleen maar gezegend met mijn kinderen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0