· 

Het leven met twee kinderen #1: De kraamtijd

'Het leven met twee kinderen' is een nieuwe serie op mijn blog. Elke maand wil ik jullie op de hoogte houden hoe ik het ervaar om moeder te zijn van twee kinderen. Twee hele jonge kinderen ook nog. Ondanks dat mijn dochter nog maar net is geboren, ervaar ik het leven met twee kinderen wel. De kraamtijd bij een tweede kind is natuurlijk heel anders dan bij het eerste kind en daar wil ik in dit eerste artikel van deze serie met jullie over hebben. 

 

De roze wolk.

De eerste kraamweek is inmiddels alweer voorbij en wat is die goed verlopen! Ik voelde me goed. Ik zat veel beneden, deed langzamerhand alweer wat in het huishouden, nam de zorg van de kinderen gaandeweg weer op me en stond alweer bij de peuterspeelzaal om te zien hoe Thijmen trakteerde. Ik zat echt op een roze wolk, terwijl ik bij de geboorte van Thijmen alleen maar in bed lag en kon huilen van de pijn. Gelukkig kon ik toen ook veel in bed liggen. Ik had namelijk nog geen peuter rond lopen die ook aandacht wou. Bij de kraamweek van Marieke probeerde ik zoveel mogelijk beneden te zijn wanneer Thijmen ook beneden was. Vooral tijdens het eten wou ik ook aan tafel mee eten. Soms ging ik wel iets eerder weer van tafel om even te liggen, maar ik vond het belangrijk om Thijmen op die momenten de aandacht te geven die hij verdiende. Gelukkig was Julian ook de hele dag thuis. Dus aandacht kreeg Thijmen wel. 

 

De verzorging van twee kinderen.

Het leven met twee kinderen begon gelijk op de geboortedag van Marieke. Thijmen wou aandacht en samen met Julian en mij spelen. Ondertussen hadden we ook de verzorging van Marieke erbij. Daarnaast mogen we blij zijn als we rustig met z'n drieën kunnen eten zonder dat Marieke begint te huilen voor een voeding. Laatst gaf Julian de fles aan Marieke en ik hielp Thijmen met eten. Ondertussen werd ons eten koud. Even later stonden Julian en ik allebei bij de commode een poepluier te verschonen. Allebei hadden ze gepoept. We konden er wel om lachen, maar ik moet zeggen dat ze ons wel bezig houden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0