· 

Het geslacht van de baby

Tegenwoordig willen veel aanstaande ouders tijdens de zwangerschap weten wat het geslacht is van de baby. Door middel van de 20-weken echo kun je erachter komen wat het geslacht is, maar je kunt ook een geslachtsbepalende echo laten maken. Deze vindt meestal rond de 15 weken van de zwangerschap plaats. Veel mensen maken tegenwoordig ook het geslacht bekend aan hun omgeving. De meningen zijn verdeeld rondom het weten van het geslacht tijdens een echo. De ene snapt waarom je het wilt weten en is zelf ook nieuwsgierig. De ander vindt het onzin, omdat het veel belangrijker is dat je kind gezond is en omdat de verassing er dan af is. 

 

Een betere voorstelling van de toekomst.

Julian en ik wisten bij beide zwangerschappen of het een jongen of een meisje zou worden. Bij Thijmen twijfelden we nog of we het wouden weten. Vooral ik vond het ook wel leuk als we het pas bij de geboorte te weten zouden komen. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om het te weten en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Toen we wisten wat het werd, voelde het meer werkelijkheid worden dat we echt een kindje kregen. De foto van dit artikel was op de dag dat we wisten dat Thijmen een jongetje was en gingen we natuurlijk gelijk allemaal jongenskleren kopen. Tijdens deze zwangerschap was ik nog nieuwsgieriger naar het geslacht van de baby. Vooral omdat alles niet meer nieuw was, vond ik het juist leuk om te weten of we een zoon of dochter zouden krijgen. Weer voelde het voor Julian en mij meer werkelijkheid worden dat we een kind zouden krijgen. Je kunt een betere voorstelling van de toekomst maken dan wanneer je steeds twijfelt of het een jongen of een meisje wordt. Ik vind dat als je het geslacht tijdens de zwangerschap te horen krijgt, het net zo'n grote verassing is als wanneer je het bij de geboorte hoort. 

 

Een broertje of zusje voor Thijmen.

De afgelopen tijd heb ik het geslacht van de baby niet bekend gemaakt op mijn blog of sociale media. Dit is een bewuste keuze. Ik vind het namelijk veel leuker om het persoonlijk aan mensen te vertellen. Het is dus niet zo dat Julian en ik het voor onszelf houden. Het is nog een paar dagen tot weken voordat ik ga bevallen en iedereen te weten komt of Thijmen een broertje of een zusje krijgt. Wat denken jullie? Wordt het een jongen of een meisje?

Reactie schrijven

Commentaren: 0