· 

Het dagboek van een tienermoeder #10: sinterklaas vieren

 

De afgelopen tijd heb ik geen dagboek meer geplaatst, maar vandaag staat er weer één online. Mijn laptop was en is nog steeds kapot. Dus nu gebruik ik de laptop van Julian, maar af en toe heeft hij hem zelf natuurlijk nodig en kan ik geen blog plaatsen. Gelukkig heb ik vandaag wel een artikel voor jullie.

 

Zaterdag:

9 december, de dag dat we sinterklaas gingen vieren met mijn familie. We hadden loodjes getrokken en ik had mijn broertje. De hele dag ben ik nog bezig geweest met mijn suprise. Helaas kreeg ik hem niet af. Ik heb een hond gemaakt en alleen zijn kop had ik niet bedenkt met haartjes. Daarom had ik het opgelost door een doos over zijn hoofd heen te doen. Ook Julian is druk bezig geweest om zijn surprise af te maken. Hij had de kop van een sneeuwpop voor mijn vader gemaakt. Eind van de middag gingen we naar mijn ouders toe. Daar gingen we eten en rond 7 uur begonnen we. Eerst deden we de cadeautjes van Thijmen zodat hij daarna op bed kon. Alleen snapte Thijmen nog totaal niet wat de bedoeling was van een cadeautje uit pakken. Wij gaven hem een stoeltje voor in de box, zijn eerste stofzuigertje en een speelgoed mobieltje. Van mijn ouders kreeg hij 2 puzzels en een speelgoed fotocamera. Het was een ontzettend gezellige avond en wat hebben we af en toe met elkaar gelachen. Het is ook onwijs leuk om te zien hoeveel moeite iedereen doet voor zijn of haar surprise. Hieronder vind je een aantal surprise die zijn gemaakt. 

 

Zondag:

Thijmen had bij mijn ouders geslapen aangezien het laat werd gisteravond. Vandaag kwamen ze hem weer terug brengen. Hij was niet helemaal fit. Hij was ontzettend verkouden en af en toe hoesten. Gelukkig kon hij nog wel lachen en lief spelen. Het sneeuwde 'savonds en we gingen met z'n drietjes buiten kijken. Alleen vond Thijmen de sneeuw niet heel erg leuk.

 

Maandag: 

Thijmen ging met een verkouden neus naar mijn schoonmoeder en kwam met een koortsig hoofdje weer terug. Hij was ziek en was continu aan het hoesten. Soms zo erg dat hij moest kokhalzen. Vooral Julian maakte zich heel erg zorgen erom. Wat is hij ook een lieve papa. We hebben naar de dokters dienst gebeld en konden wel even langskomen voor controle. Door de enorme sneeuwbui en over de gladde weg zijn wij naar de dokter gereden. Ik was ontzettend bang dat we in het water terecht zouden komen of iets dergelijks omdat er door de sneeuw ook weinig zicht was. Uiteindelijk kwamen we veilig aan. Normaal rijdt Julian wel 80 door al die bochten, maar dit keer reed hij 50. Dat betekent dat het echt slecht weer was om de weg op te gaan. Vooral door al die landweggetjes waar heel slecht gestrooid wordt. De dokter constateerde dat er niks met Thijmen aan de hand was. Hij had alleen een rode keel, maar gelukkig geen keelontsteking. Met een gerust gevoel reden we weer terug naar huis. Nog steeds was de sneeuwbui niet over, maar we kwamen veilig thuis.

 

Dinsdag:

Thijmen was al iets beter. Hij had een glimlach op zijn gezicht en dat is het belangrijkste. Aan het einde van de middag was Julian weer thuis en gingen we samen boodschappen doen. In de winkel kwam ik heel toevallig nog een vriendin van mij tegen. Zij gaat nooit mee met haar moeder om boodschappen te doen en Julian en ik gaan nooit op dinsdag eind van de middag naar de winkel. Dus dat was echt heel toevallig. Achter de kassa zat een meisje die onze boodschappen scande. Ze scande ook de radler en daarbij zat leeftijdscontrole op. Ik zag aan haar dat ze niet wist of ze aan Julian om ID kaart moest vragen. Dit komt denk ik omdat wij met een kind lopen, maar we zien er wel jonger uit dan 25. Ze keek of Julian zijn id kaart al pakte maar hij pakte zijn pinpas. Uiteindelijk heeft ze niet gevraagd. Gelukkig waren we allebei ouder dan 18. Als avond eten aten we gekookte mosselen.  Super lekker!

 

Donderdag:

's Ochtends vroeg werd ik wakker door het gebrabbel van Thijmen. Ik keek op mijn mobiel om te kijken hoe laat het was. 10:00 zag ik staan. Mijn kleine man heeft mij heerlijk laten uitslapen. Hij was na een paar dagen niet fit te zijn weer helemaal beter en samen hebben we een leuke dag gehad. Ook heb ik nog een deel van de zolder op kunnen ruimen. Die stond helemaal vol met troep.

 

Julian heeft deze foto gemaakt en hij is er super trots op. Ook ik vind het een onwijs mooie foto en wou hem graag met jullie delen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0