· 

Het dagboek van een tienermoeder #9: happy birthday to me!

Wat heb ik afgelopen week een leuke week gehad. Ik was jarig en ook heb ik mijn rijbewijs op gehaald. Ik ben er natuurlijk onwijs blij mee. Diezelfde dag heb ik gelijk mijn eerste ritje gemaakt. Wel een beetje spannend dat niemand meer voor mij kan ingrijpen, maar ik ben ontzettend trots op het roze pasje.

 

Zaterdag:

Vandaag hebben Julian en ik voor ons lootje van sinterklaas wat spulletjes gekocht. Allebei zijn we nog niet klaar en ook zijn we aan het nadenken over wat voor een surprise we gaan maken. Verder hebben we nog even boodschappen gedaan en dat was het wel voor de zaterdag.

Zondag:

Vandaag gingen we naar mijn opa en oma. We gingen bij hun op visite. Mijn zus en haar vriend waren er ook. We bleven daar 's avonds eten, maar wat was Thijmen moe. We konden hem gelukkig nog blij maken met een broodje, maar na het eten was het echt tijd om naar huis te gaan. Onderweg naar huis sliep hij ook al. Hij sliep zelfs zo diep dat hij niet merkte dat we al thuis waren en we zijn jasje al uit hadden gedaan. Toen ik hem daarna uit het autostoeltje wou tillen werd hij wakker. Toen hij eenmaal bij kwam van de schrik waar hij was, was hij ook klaarwakker. 

 

Dinsdag:

Wat was het een regenachtige dag. De hele dag heb ik gewacht totdat ik even naar buiten kan om samen met Thijmen een rondje te lopen, maar het bleef maar regenen. We hebben ons binnen prima vermaakt, maar het is toch wel lekker als je even het huis uit kan en een frisse neus haalt. Rond vier uur dacht ik dat het droog was dus heb ik bij Thijmen zijn jasje en schoentjes aangedaan. Toen we de deur uit stapten, miezerde het. We gaan een klein rondje, dacht ik. Het werd een rondje van vijf minuutjes en we waren ontzettend nat toen we thuis waren. Toen heb ik Thijmen zijn warme pyjama aangetrokken die Julian en ik laatst voor hem hebben gekocht. Ook was vandaag mijn rijbewijs alleen die moet ik bij het gemeentehuis ophalen in een andere plaats. Dat is 8 kilometer fietsen en dan in de regenen. Helaas kon ik hem vandaag niet ophalen.

 

Woensdag:

Gisteren was mijn rijbewijs ontvangen bij het gemeentehuis en vandaag haalde mijn moeder mij op om mijn rijbewijs op te halen. Daarna gingen we boodschappen doen voor mijn verjaardag. Toen ik bij de kassa de spullen op de band zette, viel er een groentepotje op de grond. Blijkbaar had ik hem niet goed op de band gezet, waardoor die viel. Het potje was kapot. Gelukkig was het niet heel erg. Na het boodschappen doen, hoopte ik dat ik terug mocht rijden naar huis. Helaas durfde mijn moeder niet naast mij te zitten, ook omdat ik langs hele smalle stukjes moest. Mijn moeder bracht mij thuis en nam daarna Thijmen mee. Ik had de tijd om mijn huishouding en studie te doen. 's avonds na het eten gingen Julian en ik Thijmen ophalen. Ik ging rijden. Dit was mijn eerste ritje en ook nog in het donker. Op zich ging het goed alleen ik vond het heel moeilijk rijden in het donker, omdat ik bijna niks kon zien. Ook hadden veel mensen die ik tegemoet reed het grote licht nog aan. Bijna heb ik twee spiegels eraf gereden, maar het kwam allemaal goed. Julian reed het laatste stukje. 

 

Donderdag:

Vandaag ben ik jarig. Negentien jaar geleden werd ik geboren. De hele dag was er visite. 's Ochtends en 's middags de opa's en oma's en 's avonds mijn ouders en de moeder van Julian. Ook zaten er de hele dag uilen in de boom. Eerst zagen we er zes, maar even later waren het er zeven. Bizar dat precies op mijn verjaardag zeven uilen in de boom zaten. 's Middags werd het cadeautje van Julian en Thijmen bezorgd. Van Thijmen kreeg ik een mok met de tekst: ''Mama, je bent super. Liefs van Thijmen''. Van Julian kreeg ik een geschenkset van Rituals. Heerlijk! Wat heb ik een onwijs leuke verjaardag gehad. Dit was de eerste keer dat ik zelf de bediening moet doen met mijn verjaardag. Ik vond verjaardagen leuk tot dat ik ze zelf moet organiseren. Ondanks al het werk vond ik het gezellig en heeft Julian zijn best voor mij gedaan om te zorgen dat ik een leuke verjaardag had. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0