· 

Geloof geeft kracht!

Naast mijn gezin die heel erg belangrijk voor mij is, is het christelijk geloof ook belangrijk voor mij. Ik kan er zo ontzettend veel kracht uithalen en het geloof is het doel waarom ik leef. Omdat ik zoveel aan het geloof heb, wil ik dat ook graag met andere mensen delen, in de hoop dat ook zij er steun uit kunnen halen. Het leven is namelijk niet makkelijk. Ik wil niet alleen mijn eigen verhaal over het geloof delen, maar ik hoop ook dat anderen hun geloof willen delen op mijn blog. Ik vind het mooi om te horen hoe anderen over het geloof denken. Ook als je niet gelooft, ben ik benieuwd naar jou verhaal, waarom je niet gelooft in God en met welke instelling je dan in het leven staat. Dus wil jij je verhaal vertellen, mail mij dan naar info@mamamaureen.nl 
Vandaag zal ik mijn verhaal over het geloof vertellen. Hoe ik tot geloof ben gekomen en hoe ik God ervaren heb in mijn leven.
Opgegroeid met het christelijk geloof
Al vanaf kleins af aan leef ik met het christelijk geloof. Ik ben gelovig opgevoed en voor mij was het dan ook niet meer dan logisch om op ontdekkingstocht te gaan naar wat dat geloof inhoudt. Ik kan me geen leven voorstellen zonder het geloof. Het geloof is voor mij een veilige plek, omdat ik ermee ben opgegroeid. Mijn ouders waren best streng in het geloof. Twee keer op een zondag moest ik mee naar de kerk en ze waren heel erg bewust bezig met het geloof. Zij probeerden er echt voor te zorgen dat ook ik te maken kreeg met God en ik kan alleen maar zeggen dat ik hun daar dankbaar voor ben. Zij hebben mij geholpen om God te zoeken en lieten mij weten dat het belangrijk is om Hem op de eerste plaats te zetten. Mijn ouders hebben geprobeerd om mij de basis van het geloof mee te geven en dat hebben ze goed gedaan! Uiteindelijk kon ik zelf de keuze maken of ik in God geloofde en of ik mijn leven aan Hem wou geven. 
De juiste kerk
Ik heb de keuze voor mijzelf al gemaakt dat ik wil leven zoals God dat wilt, maar ik ben er nog niet over uit wat de goede kerk is. Op dit moment zit ik bij de gereformeerd vrijgemaakte kerk, waar ik sinds mijn geboorte al lid van ben. Het probleem is dat ik niet goed weet of dit voor mij de juiste kerk is. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel soorten kerken en iedereen heeft weer andere meningen en opvattingen dat ik soms niet meer weet wat God wil. Veel mensen zoeken tegenwoordig een kerk die ze leuk vinden, maar daar gaat het mij niet om. Een kerk moet niet leuk zijn, als het maar de goede kerk is.
God ervaren in mijn leven 
Sommige mensen zullen niet begrijpen waarom ik geloof in God, maar ik heb Hem echt ervaren in mijn leven. Sommige dingen die ik heb ervaren, zijn best persoonlijk en daarom hou ik ze liever voor mezelf. Toch wil ik wel een paar dingetjes vertellen.
Een paar jaar geleden zat ik in de kerk en ik maakte mij heel erg zorgen om iets, waar ik me anders nooit zorgen om maakte. Ineens begon de dominee te vertellen over het gene waar ik mij zorgen om maakte. Alsof hij het tegen mij had. Mijn zorgen waren in één keer weg. 
Het tweede wat ik heb ervaren is dat ik een christelijk liedje in mijn hoofd kreeg toen ik niet zo lekker in mijn vel zat. Het liedje vertelde dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en dat God voor mij zorgt. 
Het laatste dat ik ervaren heb, klinkt eigenlijk best wel dom, maar ook wel grappig. Ik was klein en zat nog op de basisschool. Ik werd 's ochtends wakker en maakte mij daarna klaar voor de sportdag die we die dag zouden hebben. Ik zag dat het niet echt geschikt weer was voor een sportdag. Het regende. Toen bad ik of de zon mocht gaan schijnen en nog geen vijf minuten later scheen de zon. 
Elke keer wanneer het even tegen zit in mijn leven, merk ik dat God er is en dat hij voor mij zorgt. 
Twijfelen is menselijk
Natuurlijk heb ik weleens mijn twijfels over het geloof. Uiteindelijk kun je nooit honderd procent zeker weten of God bestaat. In de bijbel staan veel verhalen waarbij ik niet voor kan stellen dat dat ooit gebeurd is. Vooral ook doordat we in een hele andere tijd leven. Dat brengt mij soms tot twijfels. Maar ik weet ook dat bij God alles mogelijk is. Twijfelen aan het geloof is denk ik ook wel menselijk. De duivel doet zijn best om ons bij God weg te houden en door onze zondelijke verstand gaan we daar weleens in mee. Ondanks dat ik weleens twijfel, kan ik uit het geloof heel veel steun halen. Het geloof is een groot onderdeel van mijn leven. Het houdt mij op de moeilijke momenten staande. Wanneer alles in mijn leven voor de wind gaat, ontwikkelen zich de twijfels. Gelukkig gaan die twijfels ook altijd weer weg en ervaar ik dat God met mij mee gaat in mijn dagelijks leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Ingrid Ferwerda-Jacobs (maandag, 22 januari 2018 10:24)

  Mooi artikel Maureen. Ik geloof ook in God. Heb geen kerk nodig om in Hem te geloven. Niet dat ik nooit in de kerk kom (wat meestal een Rooms-Katholieke is). In de Bijbel staat in "De Openbaring" veel van wat zich hedentendage op het 'wereldtoneel afspeelt'. Ook staat in de Bijbel dat velen van hun geloof zullen vallen.

 • #2

  Christa (maandag, 22 januari 2018 12:43)

  Mooi blog Maureen. Ik ben ook christelijk, ga ook naar de kerk maar ik ben momenteel ook heel erg zoekende door verschillende dingen in mijn leven. Verliezen doe ik Hem niet, maar af en toe wou ik dat Hij me een duidelijk antwoord kon geven...

 • #3

  Maureen (donderdag, 25 januari 2018 15:05)

  Dankjulliewel! Leuk om jullie reacties te lezen! Mooi om te lezen dat er meer christelijke bloggers zijn! :)

 • #4

  Janny (woensdag, 06 juni 2018 19:49)

  Ik geloof ook, maar mijn man niet en alle vijf volwassen kinderen ook niet. Heb het er zeer moeilijk mee. Maar voel de nabijheid van onze Vader heel dichtbij. Ik lees veel en schrijf alles op. Hij geeft me liefde in mijn hart om van mijn man en kinderen te houden. Om door te kunnen gaan heb ik smorgens echt Mn stille tijd met Hem nodig. Dat geeft zoveel kracht en wijsheid. Ik geloof, al jaren en dat gaat nooit meer voorbij. Zo dankbaar voor, ondanks veel stress.