· 

Fit blijven tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap van Thijmen was ik heel erg lui. Ik sportte niet en deed vooral aan het einde van de zwangerschap bijna niks. Ik merkte daardoor dat ik heel moe was tijdens, maar ook na de zwangerschap. Ik kreeg na de bevalling van Thijmen bloedarmoede. Dit zorgde er natuurlijk ook voor dat ik veel moe was. Toch denk ik dat ik me op dat moment ook niet goed voelde doordat ik een slechte conditie had.

 

De zwangerschap van Marieke.

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van Marieke, wist ik dat ik het anders ging doen dan de eerste zwangerschap. Ik wou actief blijven deze zwangerschap. Dat moest ook wel, want Thijmen liep natuurlijk ook nog rond. In ieder geval had ik dus geen tijd om lui te zijn en eigenlijk had ik daar ook niet veel behoefte aan. Vanaf ongeveer twintig weken zorgde nesteldrang ervoor dat ik bezig bleef en eigenlijk te veel deed. Maar ik kreeg er energie van dat ik me goed voelde, ik actief bleef en mijn huis steeds schoon was. De eerste maanden van de zwangerschap waren soms wel even lastig om actief te blijven. Ik was namelijk extreem moe. Ik stond met moeheid op en ik ging nog vermoeider naar bed. Gelukkig werd de vermoeidheid na vijftien weken al wat minder. Na twintig weken zwangerschap was de vermoeidheid zelfs zo goed als weg. Dit gaf mij de mogelijkheid om echt actief te blijven tijdens de zwangerschap.

 

Hoe probeerde ik fit te blijven?

Ik wou zo fit mogelijk de bevalling in gaan en dat is ook wel gelukt. Het is niet zo dat ik echt gesport heb tijdens de zwangerschap, maar ik ben wel heel actief gebleven. Ik deed tot aan het einde van de zwangerschap het hele huishouden en dat is best pittig met zo'n dikke buik. Naast het huishouden liep ik ook vier keer in de week naar de peuterspeelzaal en weer terug. In totaal liep ik dan zo'n vijf kilometer in de week. De dagen dat Thijmen thuis was, liep ik ook vaak nog een rondje. Eigenlijk probeerde ik dus zo fit mogelijk te blijven tijdens de zwangerschap door mijn dagelijkse activiteiten te blijven doen. Ik kon er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan sporten, maar dat leek me niet zo verstandig aangezien ik voor de zwangerschap ook niet sportte.

 

Actief blijven rondom de bevalling.

Ik heb deze zwangerschap wel echt het effect gemerkt van actief blijven. Ik was een stuk vrolijker. Ik had tot aan het einde van de zwangerschap veel energie om van alles te doen. Daarnaast was het huis ook schoon en opgeruimd toen ik ging bevallen. Ook wou ik zo fit mogelijk de bevalling in gaan, zodat ik tijdens en na de bevalling nog wat energie zou hebben. Dat had ik ook zeker. Tijdens de bevalling deed ik nog van alles en na de bevalling pakte ik ook alles al snel weer op. Ik had zoveel energie dat het bijna niet leek alsof ik net was bevallen. Misschien komt het doordat ik een droombevalling heb gehad. Een hele snelle en makkelijke bevalling waarin ik in het laatste drie kwartier pas echt pijn had. Toch denk ik dat ik me ook zo goed voelde tijdens en na de zwangerschap doordat ik de hele dag door in beweging was en zo fit mogelijk probeerde te blijven tijdens de zwangerschap.

Reactie schrijven

Commentaren: 0