· 

Het dagboek van een tienermoeder #7: een weekend zonder Thijmen

Afgelopen vrijdag was een vermoeiende dag. Ik had niet veel verplichtingen, maar toch maakte alles mij moe.Thijmen sliep nog steeds bij opa en oma tot en met zondag met de bedoeling dat ik even kon uitrusten. Het enige nadeel was dat ik slecht sliep en daardoor overdag heel erg moe was. Gelukkig kon ik wel elk moment mijn bed in om te slapen. Julian was vandaag vrij en samen gingen we boodschappen doen. Toen we weer thuis waren, was ik al helemaal moe. Ik wou alleen maar slapen! Uiteindelijk sleurde Julian mij mee om nog even naar buiten te gaan en toen was de dag alweer om.

 

Zaterdag:

Het weekend was begonnen en vandaag gingen Julian en ik foto's maken voor het artikel van afgelopen maandag. We hadden het geluk dat de zon scheen en dat het mee viel met de kou. Een goede dag uitgekozen dus! Aan het einde van de middag liepen we samen nog even naar de winkel om lasagne te kopen. Het was wel lekker om nog even een frisse neus te halen.

 

Zondag:

Aan het einde van de zondagochtend reden we naar Julians vader toe om Thijmen op te halen. Na drie nachten zagen we vandaag Thijmen eindelijk weer! Wat had hij het leuk gehad bij opa en oma! Het kon het niet zeggen, maar je zag aan zijn gezicht dat hij het naar zijn zin had. We bleven eten en brachten daarna de oma van Julian naar huis. Een half uurtje later waren ook wij thuis. Het was een gezellig dagje.

 

Maandag:

Het was ontzettend mooi weer vandaag. Wel koud, maar dat zal de komende tijd nog wel zo blijven. Ik zag geen wolkje aan de lucht dus vond het een goed idee om mijn was buiten te hangen. Zonder succes. Ik kwam aan bij mijn witte was dat aan de waslijn hing en één hoeslaken voor Thijmens matras zat helemaal onder de vogelpoep. Lekker is dat... Dat ding ging gelijk de container in. Zulke vlekken krijg je er nooit meer uit. 

 

 

 

Dinsdag:

Wat heb ik een leuk dagje met Thijmen gehad! Hij was o tijd wakker, maar hij sliep daarna nog twee en een half uur. En ik dus ook! Om tien uur waren we voor de tweede keer wakker en gingen we samen aan tafel even wat eten en drinken. Super gezellig met de praatjes van Thijmen! Waar hij het over heeft, geen idee, maar dat hij het leuk vindt, is duidelijk aan zijn glimlach te zien. Nadat we samen gebabbeld hadden, konden we vandaag van het mooie weer genieten. Thijmen zat heel schattig onder een dekentje in de buggy. Zo had hij het in ieder geval niet koud. Na het wandelen, kreeg hij een broodje en sliep hij nog een uur. Al heel snel daarna kwam Julian thuis en heeft hij nog met Thijmen gespeeld. Ook had Thijmen goed gegeten vandaag. Een stuk rookworst met hutspot. Hij at eindelijk een keer goed met de pot mee!

 

Woensdag:

Mijn moeder kwam mij en Thijmen ophalen, omdat ik weer rijles had. Ze kwam iets eerder om voor mij de ramen te doen. Thijmen stond in de box en stond lachend te kijken wat oma nou aan het doen was. Reuze interessant natuurlijk! Daarna gingen we naar het huis van mijn ouders en had ik rijles. Gelukkig ging rijles super goed! Alleen ik werd een beetje nerveus met de gedachte dat ik volgende week dinsdag al moet afrijden. Rij ik goed genoeg? Hopen dat de zenuwen niet te erg zijn als ik het examen heb. In ieder geval gaat het file parkeren perfect en hoop ik stiekem dat ik die opdracht krijg. Julian haalde mij uit de stad en samen gingen we naar huis. Mijn moeder bracht Thijmen weer thuis en hij was onwijs vrolijk en druk! Doordat hij zo druk heeft gespeeld sliep hij ook erg snel.

 

Donderdag:

Vandaag was Thijmen wat huilerig. Waarom? Ik heb geen idee. Ondanks dat hij lang had geslapen, was hij niet blij. Ook na zijn middagdutje die dik twee uur duurde niet. We hebben vandaag de dieren 'die vlakbij ons huis staan' een broodje gegeven. Hij zat vol interesse naar de dieren te kijken. Hij liet vandaag steeds zijn eten staan. Zijn fles dronk hij niet leeg, zijn broodjes at hij niet op, zijn appel wou hij niet eten en ook het avond eten kwam er niet in. Hij gilde en schreeuwde alles bij elkaar. Hij had een driftbui. Met weinig eten ging hij in de avond op bed. Nu nog maar hopen dat hij de nacht doorslaapt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0