· 

Het dagboek van een tienermoeder #5: een engerd in de bus!

Vrijdag:

We wouden vandaag met z'n drietjes gaan wandelen in het bos, maar het was niet echt mooi weer. Het regende behoorlijk. We hadden geen zin om de hele dag thuis te zitten dus besloten we om naar de winkels te gaan. We gingen boodschappen doen en ik kocht nog nieuwe schoenen. Na een tijdje vond ik eindelijk goede schoenen die bij mijn voeten passen. Voor mij is het altijd een hele zoektocht om goede schoenen te vinden aangezien ik steunzolen heb en kleine, maar hele brede voeten. Uiteindelijk heb ik warme schoenen gevonden voor in de winter.

 

Zaterdag:

Julian heeft samen met zijn stiefvader onze keuken een stukje mooier gemaakt. Hij heeft een plank in onze keuken gezet. We hadden een heel klein keukentje, maar nu, met die plank, hebben we een stuk meer ruimte. Ik ben er super blij mee! In de tussen tijd dat Julian die plank heeft kunnen maken, heb ik nog even in huis kunnen schoonmaken en ben ik gaan leren voor mijn studie in de tijd dat Thijmen sliep.

 

Maandag:

Mijn schoonmaakdagje was weer begonnen. Thijmen ging weer naar mijn schoonmoeder en zo had ik de tijd om het huis in orde te maken en weer verder te komen met mijn studie. 

 

Dinsdag:

Julian werkte deze dag best dicht bij huis. Zo was hij op tijd thuis en hadden we nog tijd om samen boodschappen te kunnen doen. Thijmen vond het onwijs leuk in de winkel. Hij had genoeg te zien en was zo schattig tegen mensen aan het praten en naar mensen aan het zwaaien. Ook schreeuwde hij de hele tijd door de winkel heen: ''PAP!''

 

Woensdag:

Vanochtend was Thijmen om kwart voor vijf al klaar wakker. Zeg ik vanochtend? Ik bedoel vannacht! Met slaap in mijn ogen gaf ik hem een broodje en gelukkig merkte ik dat hij nog moe was. Dus na het broodje ging hij weer op bed. Hij sliep nog 2,5 uur. Daarna ging hij met zijn oma mee, want ik had een gesprek. Blijkbaar was het gratis reizen, dus scheelde dat weer even 10 euro. Toen ik weer terug wou gaan met de bus, was er een man die de hele tijd tegen mij begon te praten. Hij vroeg of ik op het station op zijn skatebord wou letten. Wat denk je nou zelf? Ik ben niet verantwoordelijk voor de spullen van een onbekende engerd. Dus hij nam hem mooi mee naar waar hij ook heen wou. Ik stapte de bus in en wie kwam er naast mij zitten? Inderdaad, die man. Ik negeerde hem als hij tegen mij begon te praten. Uiteindelijk wou ik uitstappen en vroeg hij aan mij of ik lekker geslapen had, omdat ik volgens hem de hele tijd in slaap viel. Terwijl ik gewoon even met mijn ogen dicht zat, aangezien ik om kwart voor vijf gewekt werd door mijn zoontje. Blijkbaar had hij mij de hele weg zitten controleren. Hij kwam nog net niet achter mij aan toen ik de bus uit stapte. Aan het einde van de dag had ik weer rijles en dat ging onwijs goed. Hij moest wel een keer ingrijpen, maar voor de rest ging het goed. Na rijles bleven we bij mijn ouders eten en gingen we daarna snel naar huis, want Thijmen was onwijs moe. 

 

Donderdag:

Vandaag kwam er een man van de energiewacht langs. De geiser deed het niet. Dit was ongeveer de vijfde keer dat hij het niet deed. Steeds wordt er een storing aangegeven. Er was laatst al een printplaat vervangen, maar alweer gaf hij storing aan. Elke keer als er weer zo'n mannetje van de energiewacht langs komt, wordt er gezegd: ''Ik zie niks raar'' en gaan ze er weer vandoor. Uiteindelijk hadden we weer warm water en nu is het wachten wanneer de volgende storing wordt aangegeven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0