· 

Drama voor mijn bruiloft

Volgende week zijn Julian en ik alweer twee jaar getrouwd. De tijd is snel gegaan vanaf onze trouwerij. Er is zoveel veranderd na die dag. Thijmen was toen een half jaar oud en inmiddels wordt hij alweer bijna grote broer. Julian en ik hadden allebei nog een (andere) baan. Daarnaast woonden we toen nog bij mijn ouders en nu wonen we in ons eigen huisje. We leven nu echt als een eigen gezin en dat bevalt mij goed. 

 

Vorig jaar deelde ik de trouwfilm van Julian en mij. Ik ben zo ontzettend blij met deze beelden! Het brengt me terug naar die mooie dag. Het was koud en grauw weer. Echt één van de donkere dagen vlak voor kerst, maar de sfeer was zo goed op deze dag! 

 

De voorbereidingen.

De dagen voordat we gingen trouwen verliepen iets minder soepel. Julian en ik hadden behoorlijk wat stress voor de grote dag. Is alles wel goed geregeld? Hebben we de dag goed ingedeeld? Wie let er op Thijmen op de momenten dat wij dat niet kunnen? We wouden natuurlijk een mooie en bijzondere dag. Dat kan alleen als alles goed geregeld is. De voorbereidingen van de trouwerij waren stressvol. Er moest zoveel worden geregeld om het iedereen naar de zin te laten maken.

Het drama.

Een week voor de bruiloft was mijn jurk klaar. Dat was dus weer een spanning minder. Een proefkapsel bij de kapper had ik ook allang gedaan. Het enige probleem was dat er een mega knoop in mijn haar zat. Rond de wintertijd is mijn haar vaak heel statisch en droog. Doordat ik na de zwangerschap veel haren verloor, zijn deze waarschijnlijk met elkaar in de knoop geraakt. Wat ik ook deed om te voorkomen dat ik knopen in mijn haar zou krijgen, het werkte niet. Mijn moeder heeft een heel stuk van de knoop uit mijn haar kunnen krijgen, maar even later zat het er gewoon weer in. Met veel middeltjes probeerden we de knoop uit elkaar te krijgen. Van anti-klit spray tot kokosolie. Niets werkte. Door de kokosolie was de knoop al helemaal niet meer uit elkaar te halen. Vijf dagen voordat Julian en ik gingen trouwen, heeft Julian de knoop uit mijn haar geknipt met tot gevolg dat een deel van mijn haar kort was. Het klinkt misschien allemaal mee te vallen, maar voor mij was dit een drama. Als bruid wil je er op je mooist uitzien en voor mijn gevoel kon dat niet meer. Hoe kan ik ooit een mooi bruidskapsel dragen met korte plukken? De volgende dag had ik gelijk de kapper gebeld om te vragen voor een nieuw proefkapsel. Twee dagen voor de trouwerij hadden ze een plekje voor mij. Gelukkig zei de kapper dat er wel iets van mijn haar te maken viel. Ze zou er voor zorgen dat niemand de korte plukjes op mijn hoofd kon zien en dat is ook gelukt! Zelfs het bruidskapsel dat ik al had, kon nog. 

 

De grote dag.

Gelukkig had inderdaad niemand iets vreemds aan mijn haar gezien op de trouwdag. De lange plukken haar die ik nog wel had, bedekten de korte plukjes. Alles op de trouwerij ging perfect, op de bruidstaart na. De bezorger van de taart was met de taart in het verkeerde plaatsje met dezelfde naam, zo'n 80 kilometer verderop. Uiteindelijk was de taart er nog net op tijd en hij smaakte er niet minder om. Julian en ik kijken terug op een mooie dag met veel liefde en blijdschap. Een dag om nooit meer te vergeten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0