· 

De tienermoederdag

Afgelopen zaterdag was de eerste nationale tienermoederdag. Georganiseerd door een tienermoeder. Wat was dit een leuke, maar ook een hele leerzame dag. Er was onder andere een ambulancebroeder die ging vertellen hoe je moet handelen in bepaalde situaties. We gingen met elkaar lunchen en verder waren er nog vier workshops die bij iedereen in willekeurige volgorde op het lijstje stond. Zo waren de groepen bij elke workshop weer anders en kon je andere mensen leren kennen. 

 

De workshops.

De eerste workshop die ik hap was hip hop. Hier ging je dansen en kon je even lekker ontspannen. De tweede workshop was culinair. Hierbij gingen we twee soorten hapjes maken. Het waren gezonde traktaties voor kinderen. Workshop drie was 'boost je zelfvertrouwen'. Bij deze workshop kregen we uitleg over hoe we onze zelfvertrouwen konden verbeteren en gingen we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. De vierde workshop was 'creatieve CV'. Hierbij kregen we een filmpje te zien hoe iemand z'n CV origineel had gemaakt en daarna gingen we met elkaar in gesprek. We deden een rondje om ons voor te stellen, maar bijna aan het einde van het rondje, moesten we naar een prijsuitreiking waar we al een kwartier te laat voor waren.

 

De prijzen.

Bij de prijsuitreiking werden er verschillende prijzen uitgedeeld. Iedereen kon kans maken op een hotelovernachting voor twee personen. Ze hadden alle namen van de mensen die zich hadden aangemeld in een schaal gedaan en daaruit trokken ze twee namen en die kregen de hotelovernachting. Daarnaast kon iedereen mee doen om 'tienermoeder van het jaar' te worden. Door stemmen te verzamelen via internet en met een goede motivatie kon je studiegeld winnen van 4500 euro. De tweede en de derde plaats kregen ook nog een prijs. Dat was onder andere shoptegoed bij de Primark. Ik zelf deed niet mee om 'tienermoeder van het jaar' te worden. Aangezien ik al een opleiding doe, heb ik het geld niet meer nodig. 

 

Herkenning.

Ik vond het een hele bijzondere dag. Ik herkende heel veel verhalen en ik hoorde ook van anderen dat zij zich in heel veel verhalen herkenden. Het bijzondere vond ik vooral dat heel wat mensen persoonlijke verhalen vertelden. We waren allemaal onbekenden voor elkaar en toch deelden we ervaringen die we nooit zo snel aan een onbekende zouden vertellen. Het was ook een heel apart idee dat iedereen moeder was. Ik was voor een keer niet meer de enige jonge moeder.

 

De dag was in Bussum en voor mij als een Groninger was dat in totaal drie uurtjes rijden. Een week van te voren werden er per regio WhatsApp groepen aangemaakt. Zo kon je met elkaar afspreken om samen te gaan reizen. Tijdens de inschrijving van de dag kon je aangeven of je samen met iemand wou reizen en dat wou ik wel. Samen met twee andere onbekende tienermoeders reden we naar die dag. Ik vond het heel gezellig met die twee meiden en ik heb ze door het ritje van anderhalf uur heen en anderhalf uur terug echt leren kennen. 

 

Goodiebag.

Aan het einde van de dag kregen we nog een goodiebag mee. Hierin zat een notitieboekje, een maskertje, een boek dat Emma heeft geschreven (Emma is de tienermoeder die alles had geregeld) en snoepjes.

 

Ik vond deze dag een onwijs leuk idee en onwijs leuk dat mensen zich zo voor ons als tienermoeders heeft ingezet. Bedankt voor de gezellige dag! Het is voor herhaling vatbaar! 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Amanda (maandag, 13 november 2017 21:46)

  Wat fijn dat je het leuk heb gehad in Bussum. Bussum woont familie van m'n vriend.

  Ergens deze maand of volgende maand heb ik een story time op m'n blog over 16 en zwanger. Ben benieuwd of je die ook gaat lezen.

 • #2

  Maureen (dinsdag, 14 november 2017 17:36)

  Ja, lijkt me leuk om jou ervaringen rondom het tienermoederschap te lezen @Amanda