· 

De positieve kanten van het bloggen

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen. Ik moet zeggen dat ik het in het begin best spannend vond om artikels met iedereen te delen, aangezien er best veel negativiteit hangt rond het begrip 'tienermoeder'. Ik was bang om veel negatieve reacties te krijgen op het feit dat ik op mijn zeventiende moeder werd. Inmiddels heb ik al zo veel blogs geschreven dat het niet meer spannend is om deze met iedereen te delen. Ik krijg zoveel positieve reacties op mijn blog dat het juist leuk is om blogs met jullie te delen. Natuurlijk zijn er nog meer positieve kanten aan het bloggen. In dit artikel wil ik jullie daar iets meer over vertellen.

 

1. Andere meiden helpen.

Mijn intentie van mijn blog was om te laten zien dat het leven niet ophoudt als je op jonge leeftijd kinderen krijgt. Veel meiden, die als tiener zwanger raken, denken dat je niks meer van je leven kunt maken en alleen maar voor een kind moet gaan zorgen. Dat is uiteindelijk helemaal niet de realiteit. Natuurlijk heb je als moeder veel verantwoording over je kind en ben je veel bezig met de verzorging van je kind, maar daarnaast kun je ook nog zoveel dingen bereiken voor jezelf en dingen ondernemen met je gezin. Door mijn blog heb ik andere meiden ook echt kunnen helpen. Veel meiden vragen om advies omdat ze niet weten wat ze moeten doen na een positieve zwangerschapstest. Ik vind het zo fijn dat ik deze meiden dan kan helpen met mijn ervaring, want ik heb ook in dezelfde situatie gezeten.

 

2. Positieve energie.

Schrijven doe ik echt ontzettend graag. Al vanaf jongs af aan schrijf ik graag verhalen en gedichten. Toen ik moeder werd van Thijmen, zat ik best wel op een donkere wolk. Ik had in veel dingen geen plezier meer en wist niet waar ik nog positieve energie uit kon halen. Uiteindelijk toen Thijmen een jaar oud was, vond ik het weer leuk om te gaan schrijven. Ik besloot om deze blog te beginnen en op dat moment was het weer een positief puntje in mijn leven. Ik haalde positieve energie uit het schrijven en dat doe ik nog steeds. Elk artikel schrijf ik weer met heel veel plezier.

 

3. De positieve reacties.

Zoals ik al eerder zei in dit artikel, krijg ik heel veel positieve reacties op mijn blog. Dat maakt het bloggen nog leuker dan dat het al is. Het maakt me echt blij dat mijn blog zo goed wordt ontvangen en om alle lieve reacties te lezen. 

 

4. Verwerking van gebeurtenissen.

De zwangerschap, bevalling en verzorging van Thijmen hebben een grote impact op mij gehad. Ondanks dat Julian en ik alles goed voor elkaar hadden met behulp van onze ouders, was het toch moeilijk om te genieten. De tijd na de bevalling liep ook allemaal niet heel erg goed en dat heeft me op dat moment best veel verdriet gedaan. Onder andere door het bloggen heb ik dit kunnen verwerken en de gebeurtenissen allemaal een plekje kunnen geven. Ik ben in de artikels die ik heb geschreven, heel open en eerlijk over dingen geweest en dat heeft mij ook veel goeds gebracht. Door mijn blog ben ik gaan beseffen hoe goed het nu allemaal gaat in mijn leven en ben ik trots op mijn gezin, maar ook op mezelf. Julian en ik hebben toch een kind een thuis, een ritme en heel veel liefde kunnen bieden.

 

5. Leeftijd speelt geen rol.

Door middel van mijn blog heb ik mogen ontdekken dat leeftijd geen rol speelt bij het moederschap. Een moeder van zestien kan een net zo goede moeder zijn als een moeder van dertig. Elke moeder zal het moederschap doorstaan met vallen en opstaan, met tranen van het lachen en tranen van het huilen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0