· 

De peuterspeelzaal

Een school voor peuters. Zo kan ik de peuterspeelzaal het beste omschrijven. Ik dacht eigenlijk dat de peuterspeelzaal een soort van opvang was, maar het is meer een school. Sinds Thijmen in september 2018 naar de peuterspeelzaal gaat, ben ik daar wel achter gekomen. Hij heeft zoveel geleerd in het afgelopen half jaar en nog steeds komt hij thuis met nieuwe dingen die hij heeft geleerd. De peuterspeelzaal is eigenlijk een soort voorproefje van de basisschool. De peuters worden een beetje voorbereid voordat ze naar de kleuterklas gaan.

 

Leren op een speelse manier.

Sinds Thijmen naar de peuterspeelzaal gaat, is zijn ontwikkeling ontzettend snel gegaan! Hij heeft veel dingen geleerd en zijn woordenschat is ook groter geworden. Dit komt doordat hij contact heeft met andere kinderen en doordat ze op de peuterspeelzaal heel veel herhalen. Ze tellen bijvoorbeeld een paar keer per dag en herhalen de kleuren continu. Ik dacht zelf eigenlijk dat de peuterspeelzaal een soort van opvang was waar peuters lekker konden spelen, maar nu Thijmen al een half jaar naar de peuterspeelzaal gaat, weet ik wel beter. Ze spelen, ze leren en ze gaan op leuke uitjes. In de herfst gaan ze bijvoorbeeld kastanjes zoeken en in de lente gaan ze naar een boerderij om lammetjes te bekijken. Ze werken met verschillende thema's en op die manier leren ze de verschillende seizoenen en feestdagen kennen. De peuters leren dingen op een speelse manier.

 

Genieten op de peuterspeelzaal.

In het begin vond Thijmen het wel spannend om steeds weer naar de peuterspeelzaal te gaan. Dat ik dan weg ging, vond hij al helemaal niet leuk. Toch haalde ik elke keer weer een vrolijke Thijmen op. Hij geniet van de dingen die hij doet op de peuterspeelzaal. Ik heb er zeker geen spijt van dat hij twee ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal gaat. Thijmen leert er ontzettend veel van en ik heb even een paar uurtjes tijd voor het huishouden en mijn studie. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0