· 

De onnodige spullen op een babyuitzetlijstje

Op internet staan ontzettend veel uitzetlijstjes voor als er een baby op komst is. Wanneer je zwanger bent van de eerste, heb je misschien geen idee wat je allemaal precies nodig hebt. Zelfs bij een tweede kan het zijn dat je het niet meer helemaal weet, doordat de andere kinderen in een hele andere fase zitten dan de babyfase. Maar wat heb je nou net niet nodig wat wel op babyuitzetlijstjes staat? In dit artikel vertel ik jullie wat echt geldverspilling is. Het kan natuurlijk zijn dat andere moeders het wel (veel) gebruiken, maar ik in ieder geval niet.

Luierzalf

Ik heb bij Marieke nog geen luierzalf gebruikt. Ik heb het bij haar geboorte niet eens gekocht, omdat ik wist dat ik het niet gelijk nodig had. Voor Thijmen heb ik het wel gebruikt, maar dat was rond zijn eerste verjaardag. Luierzalf kan handig zijn, maar het is niet zo dat je het echt moet kopen voor de geboorte.

 

Vitamine K

Wanneer je geen borstvoeding geeft, hoef je ook geen vitamine K te kopen. Druppels vitamine D hebben alle kinderen vanaf acht dagen na de geboorte nodig. Vitamine K zit al verwerkt in de kunstvoeding. Dus wanneer je borstvoeding geeft heb je vitamine K wel nodig, maar als je kunstvoeding geeft niet.

 

Zonnebrand

Ik heb voor de geboorte van Marieke zonnebrand gekocht, maar uiteindelijk alleen voor Thijmen gebruikt. Welke pasgeboren baby ligt er nou in de zon? Ik heb de hele zomer nog geen druppel zonnebrand op Marieke gesmeerd. 

 

Flessenwarmer

Bij een flessenwarmer kun je de fles op de juiste temperatuur krijgen, maar een fles kun je ook in de magnetron verwarmen en daarna zelf voelen of het ongeveer de juiste temperatuur is. Een flessenwarmer kan handig zijn, maar zeker niet iets wat je echt nodig hebt.

 

Sterilisator

Wij hadden wel een sterilisator voor het flesje, maar na twee weken hebben we die ook niet meer gebruikt. We doen het flesje in de vaatwasser en verder kook ik hem af en toe nog uit in een pannetje. Een stuk makkelijker dan zo'n groot ding steeds op het aanrecht hebben staan. 

 

Badschuim

Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze van allerlei zeepjes en zalfjes hebben gekocht voor de baby en die uiteindelijk niet hebben gebruikt. Bij Thijmen kocht ik ook veel verzorgingsproducten. Vooral veel van het merk Zwitsal. In al die zeepjes zat veel parfum voor een lekkere babygeur. Uiteindelijk kon Thijmen niet goed tegen parfum en had ik dus helemaal niks aan al die zeepjes die ik had gekocht voor hem. Bij Marieke wist ik dat ik het anders ging doen. Ik kocht alleen zeepvrije wasgel en shampoo. Later hadden we ook nog babyolie nodig voor Mariekes droge huid. Toen ik de babyuitzetlijstjes bekeek voordat Marieke geboren werd, stond er ook weleens badschuim op. Eigenlijk is dat niet eens handig voor een baby. De zeep zit aan de handen, wrijven daarna in de ogen en uiteindelijk worden hun ogen rood en pijnlijk. Daarnaast is te veel zeep ook niet goed voor een baby. Hoe meer zeep, hoe meer berg een baby kan krijgen.

 

Reiswieg

Bij de geboorte van Thijmen heb ik een reiswieg gekregen, maar ik heb hem volgens mij nog nooit gebruikt. Ook bij Marieke niet. In het begin gebruikte ik de kinderwagenbak altijd als we ergens heen gingen. Ze is nu vijf maanden en een reiswieg zal voor haar denk ik niet heel handig meer zijn vanwege het rollen. Mijn mening is dat een reiswieg alleen maar ruimte in beslag neemt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0