· 

Borstvoeding of flesvoeding?

De keuze voor borst of flesvoeding is een belangrijke keuze. Voeding is één van de belangrijkste dingen die een kind kan krijgen. Vooral in het begin van je leven, is gezond eten heel belangrijk. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om borstvoeding te gaan geven.

 

Ik heb wel even getwijfeld of ik borst of flesvoeding ging geven. Ik wist dat borstvoeding het beste was wat je je kind kon geven. In moedermelk zitten veel natuurlijke vitamines. Toch wist ik niet zeker of ik het aan kon om borst voeding te geven. Negen maanden lang had ik mijn zoon bij mij gedragen en ik wist dat ik na de bevalling kapot zou zijn. Daarom besloot ik om te kiezen voor flesvoeding. Uiteindelijk bleek dat ook de beste keuze te zijn. Na de bevalling had ik geen energie meer over. Julian heeft veel van de eerste voedingen gegeven. Ik kon het gewoon niet aan. De bevalling had mij zoveel energie gekost. Als ik na die tijd ook nog borstvoeding was gaan geven, was er niet veel meer van mezelf over gebleven. Geen energie maar ook qua gewicht was het niet verstandig geweest. Ik ben blij met de keuze voor flesvoeding.

 

 

Misschien zullen er meer moeders twijfelen om borst- of flesvoeding te gaan geven. Niet alleen het kindje moet gezond zijn, maar ook de moeder moet na de bevalling weer op krachten komen. Zolang de moeder niet gelukkig en gezond is, kan het kindje zich ook minder goed voelen. Omdat het best een lastige keuze kan zijn, zal ik de voor- en nadelen van borst- en flesvoeding op een rijtje zetten.

 

Voordelen borstvoeding:

1. Het is een natuurlijke manier van je kind voorzien van melk.

2. De melk is heel gezond. Het zit vol met vitamines.

3. Als borstvoeding goed gaat, kun je overal makkelijk je kind aanleggen.

4. Het kost geen geld.

5. Het bevat antistoffen die helpen tegen darminfecties en diarree

 

Nadelen borstvoeding:

1. Het kost energie. Alle voedingen moet je zelf geven

2. Wanneer iemand anders een keer een voeding wil geven, moet je eerst afkolfen wat ook weer energie kost.

3. Je hebt sneller kans op een borstontsteking.

4. Je moet er op letten wat je eet.

Voordelen van flesvoeding:

1. Je hoeft niet alle flessen zelf te geven waardoor je energie kunt besparen.

2. Als er visite is, hoef je niet persee bij ze weg om je kind eten te geven.

3. Je kunt gemakkelijk zien of je kind voldoende heeft gedronken.

 

Nadelen van flesvoeding:

1. De voeding is kunstmatig.

2. Je moet de flessen allemaal eerst klaarmaken. Ook 's nachts moet je er daardoor uit om een fles klaar te maken.

3. Het kost veel geld.

 


 

Sommige mensen hebben gezegd dat ik borstvoeding moest gaan geven. Uiteindelijk heb ik geluisterd naar mijn eigen gevoel en ik wil jullie aanraden om dat ook te doen. Borstvoeding is misschien wel beter dan kunstvoeding, maar uiteindelijk moet je het wel aan kunnen om borstvoeding te geven!

Reactie schrijven

Commentaren: 0