· 

Baby vs Dreumes

Elke fase heeft zijn leuke kanten en vooral achteraf besef je wat zo ontzettend leuk was aan een fase. Nu Thijmen wat ouder is, vergelijk ik weleens deze periode met de tijd dat Thijmen nog een baby'tje was. Natuurlijk is er een duidelijk verschil tussen deze twee fases. Van de melkflesjes en een slapende baby is Thijmen veranderd naar een rond scharrelende dreumes die zijn bordje niet leeg wil eten. Ik moet er om lachen als ik zie hoe onschuldig hij was en nu ontzettend ondeugend is en een eigen willetje heeft. Voor mij is het wel duidelijk welke fase ik het leukste vind: die ondeugende dreumes. Het is zo heerlijk dat hij zelf kan lopen! Niet elke keer dat gesjouw met hem overal heen. Hij vindt het zelf ook leuk om te lopen. Toen hij wat kleiner was en alleen nog maar kon zitten, was hij steeds gefrustreerd dat hij niet vooruit kwam. Hij deed alles lange tijd op zijn billen. Na lange tijd had hij eindelijk door dat kruipen ook een mogelijkheid was en ook dat hij kon staan. In februari kon hij dan ook eindelijk lopen. Voor hem zelf is het fijn dat hij zich nu makkelijk kan voort bewegen. Toen hij ongeveer een jaar oud was, schreeuwde en gilde hij de hele tijd, omdat hij niet in de box wou. Alleen buiten de box kon hij niet zoveel. Vooral buiten in het campingbedje was al dat geschreeuw geen pretje. Gelukkig was dat maar een periode en is hij nu liever buiten dan binnen. We kunnen nu samen naar de geitjes en de speeltuin lopen, waar hij vrij rond kan rennen en zijn energie eruit kan gooien. 

 

Ook in de babytijd waren er mooie momentjes. Elke keer de fles geven, was wel lekker makkelijk en ook had ik nog veel tijd voor mezelf aangezien hij veel sliep. Ik vond het mooi om te zien hoe hij ineens kon zitten en dat kleine schattige babylachje zal ik ook niet meer vergeten. Baby's zijn zo makkelijk. Ze kunnen nog nergens heen en ze zijn zo in slaap te wiegen. Toen vond Thijmen het prima om bij mij te zijn, maar nu wil hij het liefst zo min mogelijk op schoot zitten.

 

Elke fase vind ik bijzonder. Het is vooral bijzonder hoe kinderen zich ontwikkelen. Ze ontdekken steeds weer nieuwe dingen. Thijmen zit nu in een fase waarin hij steeds meer woordjes ontdekt. Elke week komt er wel weer een nieuw woordje bij! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0