· 

Als aankomen niet gemakkelijk is #2

In het eerste artikel over mijn te lage gewicht, vertelde ik hoe moeilijk het is om aan te komen. Ik kreeg een paar reacties erop en daar wil ik vandaag een reactie opgeven. Wat zij vertelden was voor mij namelijk ontzettend herkenbaar. Ook zal ik vertellen of ik mijn twee doelen de afgelopen maand heb gehaald.

 

Lichter dan mijn klasgenoten.

Ik ben altijd al te licht geweest. Halverwege de basisschool kreeg mijn hele klas een test om te kijken of we gezond waren. We werden gemeten en gewogen. Wanneer we de uitslagen kregen, ontdekte ik dat ik een stuk lichter was dan de rest van mijn klasgenootjes. Ik was toen 9 jaar en maakte me daar toen totaal niet druk om. Als mensen zeiden dat ik dun was, antwoordde ik dat ik er mee kan leven.

 

Afgevallen na de bevalling.

Toen ik zwanger raakte, zat ik ook onder een gezond gewicht. Door het zwangerschapskwaaltje 'misselijkheid' was het lastig om niet verder af te vallen. Ik ben toen heel bang geweest dat ik zoveel zou afvallen dat het kindje het niet eens zou overleven. Gelukkig was dat niet het geval en werd ik, naarmate dat de baby groeide, wat dikker en zwaarder. Ik kwam 12 kilo aan, wat het gemiddelde toename van gewicht is in een zwangerschap. Natuurlijk moest ik ook nog gaan bevallen en verloor ik daardoor een groot deel van mijn kilo's. Na de bevalling was ik die 12 kilo gelijk weer kwijt en was ik weer net zo zwaar als voor de zwangerschap. Toen ik net was bevallen, ben ik ook nog ongeveer drie kilo kwijt geraakt. Ik kreeg bloedarmoede, waardoor ik misselijk was en totaal geen zin had om te eten. Hierdoor verloor ik natuurlijk ook al mijn energie. Gelukkig was de bloedarmoede na een half jaar weer over. 

 

Mijn doelen van afgelopen maand:

1. Gaan sporten.

2. Een kilo aankomen.

 

Ik heb ze niet allebei gehaald. Gaan sporten is mij helaas niet gelukt, maar ik ben van plan om vanaf januari te beginnen met dansen. 

Een kilo aankomen heb ik wel gehaald en dat is voor mij het belangrijkste. Ik hoop dat ik vanaf nu elke maand een kilo aankom. Komende maand gaat dat wel lukken denk ik met al dat vlees en die vettige oliebollen.

 

Mijn doelen voor komende maand:

1. Gaan sporten.

2. Een kilo aankomen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0