· 

Als aankomen niet gemakkelijk is #1

Overal kom ik artikelen of filmpjes tegen over afvallen of hoe je met bepaalde workouts wat kilo's kwijt kan raken. Heel logisch! Mensen vinden zichzelf vaak te dik of te zwaar. Vooral door de media ga je jezelf snel lelijk vinden met al die 'perfecte' modellen. Het is dan ook nog ontzettend moeilijk om eten te laten staan, wat je eigenlijk heel graag wilt eten. Bij mij is dit niet het geval. Ik wil ook ontzettend veel dingen eten, maar het lukt me niet. Niet omdat ik bang ben om aan te komen. Helemaal niet! Ik zit alleen ontzettend snel vol, waardoor ik het niet kan eten. Ontzettend irritant vind ik dat! Maar wat ik nog irritanter vind, is dat mensen denken dat het makkelijk is om aan te komen. Was dat maar zo! Mensen denken er veel te makkelijk over. Vaak krijg ik de opmerkingen ''Dan eet je toch gewoon meer'' of ''Als je dit eet dan komt het helemaal goed'' en ''Hoezo zit je nu al vol? Je hebt amper wat gegeten''. Ik heb ervaren dat het niet zo makkelijk is om aan te komen. Ik heb behoorlijk wat ondergewicht, maar het is onwijs moeilijk om op normaal gewicht te komen. Blijkbaar heb ik het lichaam wat voor sommige mensen perfect in de oren klinkt: wat ik ook eet, ik kom niet aan. Ik ben wel 10 kilo lichter dan wanneer ik op gezond gewicht zit. Het is niet zo dat ik een eetstoornis heb. Totaal niet! Ik ben juist hard bezig om aan te komen. Net zoals een te dik iemand hard z'n best doet om af te vallen. Het is niet zo dat ik zo in 1 keer meer kan eten. Ja, ik kan alles eten wat ik wil. Ik hoef niks te laten staan en ook op een verjaardag hoef ik niet heel ongemakkelijk een taartje te weigeren. Het probleem is dat ik snel vol zit. Mijn lichaam is gewend om weinig te eten waardoor ik sneller vol zit. Dat maakt aankomen erg lastig. Ook moet ik alsnog er op letten dat ik gezond blijf eten. Om alleen maar ongezond te eten om dikker te worden is ook niet goed voor me. 

 

De komende tijd zal ik jullie meenemen in het proces dat ik zwaarder probeer te worden. Ik zal vast niet de enige zijn die last heeft van dit probleem. Om die reden deel ik dit met jullie. Mijn doel is om binnen een half jaar 5 kilo aan te komen. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken! Elke maand zal ik een update plaatsen over mijn doelen die ik per maand voor mezelf stel. 

 

Mijn doelen voor de komende maand:

1. Één kilo aankomen.

2. Beginnen met sporten.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Rachel (woensdag, 15 november 2017 14:55)

  Aankomen in gewicht is zelfs moeilijker dan afvallen. Ik hoef niet echt aan te komen, maar mijn gewicht na mijn tweede kind is wel heel snel gezakt naar een punt wat lager is dan normaal. Ik ben hard mijn best aan het doen om op gewicht te blijven, maar dat lukt me nog maar net. Wel eet ik als gevolg een stuk ongezonder, want een magnum is nu eenmaal makkelijker om weg te krijgen dan twee boterhammen.
  Veel succes met je proces naar een gezond gewicht.

 • #2

  Jeanine (woensdag, 15 november 2017 15:23)

  Heel herkenbaar. Toen ik bevallen was van de 2e was ik ook veelste licht en op het consultatiebureau bekommerde de arts zich meer om mijn gewicht dan van mijn zoontje. (Hij had me letterlijk opgegeten met de borstvoeding) veel succes met aankomen!

 • #3

  Maureen (woensdag, 15 november 2017 20:19)

  Bedankt voor jullie steun! :) Na de zwangerschap van Thijmen ben ik ook heel erg afgevallen. Bizar om te lezen dat meer vrouwen hier last van hebben na de bevalling!