· 

9x zwangerschapskwaaltjes die ik ervaren heb

Mijn zwangerschap verliep best goed. Ik had hier en daar wel wat last van zwangerschapskwaaltjes, maar dat is normaal. Alleen maakten de zwangerschapskwaaltjes het wel zwaarder dan ik had verwacht. In werkelijkheid is zwanger zijn niet alleen maar mooi. Je lichaam is hard aan het werk om een kindje te verzorgen. Door alle hormonen die door je lijf heen gieren, ontstaan er zwangerschapskwaaltjes en sommigen kunnen ontzettend vervelend zijn! Vandaag vertel ik jullie over de kwaaltjes die ik ervaarde tijdens de zwangerschap van Thijmen.

 

Zwangerschapskwaaltje 1 - Misselijkheid:

Natuurlijk heb ik zoals iedere zwangere vrouw last gehad van misselijkheid. Gelukkig viel het bij mij allemaal heel erg mee. Ik was wel eens misselijk, maar niet zo erg dat ik moest overgeven. Ik had meer een naar gevoel in mijn maag waardoor ik niet ging eten en daardoor werd ik erg misselijk.

 

Zwangerschapskwaaltje 2 - Hoofdpijn:

In het eerste trimester van de zwangerschap had ik vaak hoofdpijn. Misschien kwam het door de hormonen, maar het kon ook door de hele situatie komen.

Zwangerschapskwaaltje 3 - Vermoeidheid:

Ook dit kwaaltje kwam voor in het eerste trimester. Mijn lichaam verbruikte bijna al mijn energie en ook de situatie maakte mij vermoeid. In het tweede trimester voelde ik mij al een stuk beter. Aan het einde van de zwangerschap merkte ik dat ik weer best wel vermoeid was. Dit kwam vooral door te weinig slaap en doordat ik het spannend vond wat mij te wachten stond.

 

 

Zwangerschapskwaaltje 4 - Chagrijnig:

De hormonen zorgden er voor dat mijn humeur niet altijd goed was. Ik was de hele zwangerschap chagrijnig en om de kleine dingetjes kon ik al boos of geïrriteerd raken. Ik had wel te doen met Julian die de hele zwangerschap zo lief voor mij had gezorgd!

 

Zwangerschapskwaaltje 5 - Bandenpijn:

Ik had vaak last van bandenpijn. De baarmoeder zit met banden aan de bekken vast. Wanneer de baarmoeder groeit, komt er druk te staan op de banden en dat veroorzaakt bandenpijn. Hoe groter mijn buik werd, hoe meer ik ook last kreeg van bandenpijn. Dit vond ik één van de meest vervelende kwaaltjes tijdens de zwangerschap. 

 

Zwangerschapskwaaltje 6 - Bekkenpijn:

Heel even heb ik last gehad van bekkenpijn. Thijmen drukte natuurlijk behoorlijk op mijn bekken en dat veroorzaakte pijn. Toen ben ik begonnen met zwemmen, waardoor de bekkenpijn al een stuk minder was.

 

Zwangerschapskwaaltje 7 - Zwangerschapsjeuk:

Toen ik op knappen stond, kreeg ik heel veel kriebel op mijn buik. Er werd mij verteld dat ik dan waarschijnlijk veel striae zou krijgen, maar ik heb maar twee streepjes op mijn heupen. Ook als ik zwangerschapsjeuk op internet op zocht, kwam ik allemaal informatie tegen die mij wel een beetje bang maakten, maar met mij en mijn zoon is alles goed gegaan.

 

Zwangerschapskwaaltje 8 - Vaak plassen:

Tijdens de zwangerschap moest ik vaak naar het toilet. Doordat Thijmen op het eind in gedaald was en op mijn blaas drukte, moest ik vaak plassen. Slapen ging daardoor niet zo makkelijk meer en ook wanneer we weg gingen, moesten we al snel een toilet opzoeken.

 

Zwangerschapskwaaltje 9 - Voorweeën:

Ik heb heel veel last gehad van voorweeën. Met 35 weken zwangerschap kwam de verloskundige langs, omdat ik dacht dat ik last van weeën had, maar het waren gelukkig voorweeën. Doordat ik heel veel voorweeën heb gehad, duurde de bevalling niet erg lang. Ook de dag voordat ik was bevallen, voelde ik aan de voorweeën dat het niet lang meer ging duren voordat Thijmen er was.

 

 

Ondanks alle zwangerschapskwaaltjes kan ik terug kijken op een mooie zwangerschap. De kwaaltjes horen er nou eenmaal bij. Alle echo's en alle bewegingen die ik in mijn buik voelden, maakte de zwangerschap tot een bijzondere gebeurtenis in mijn leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0