· 

6 dingen waar ik dankbaar voor ben

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb. Elke keer gebruik ik hetzelfde excuus: ik heb het druk. Ik vond dat het vandaag echt weer tijd werd voor een nieuw artikel en laten we dan het jaar positief beginnen! Vandaag wil ik jullie vertellen waar ik dankbaar voor ben. Dit wil ik dan ook de rest van het jaar meenemen. In de tegenslagen die zullen komen, maar ook in de mooie momenten die ik mee zal gaan maken. Bedenk voor jezelf eens waar je dankbaar voor bent en onthoudt dit het hele jaar door! Want alleen positiviteit geven je door de negatieve momenten heen hoop en misschien een beetje rust. Voor mij zijn dit de zes dingen waar ik dankbaar voor ben:

 

1. Mijn gezin.

Totaal niet logisch natuurlijk ;) maar ik ben onwijs dankbaar voor mijn gezin. Kinderen krijgen is niet vanzelfsprekend en dat besef ik heel goed. Ondanks dat ik af en toe wat tijd voor mezelf mis, ben ik heel dankbaar dat ik moeder mocht worden en twee prachtige kinderen heb. Natuurlijk ben ik ook heel dankbaar dat ik een leuke en lieve man heb. Hij heeft mij met alles gesteund en is altijd heel lief en begripvol voor mij. Ik hoor steeds vaker dat er gezinnen uit elkaar vallen en daarom ben ik zo dankbaar voor de relatie die ik heb met Julian. Het belangrijkste vind ik dat we een gezin blijven en het goed hebben met elkaar.

 

2. (Schoon)ouders.

Mijn ouders en schoonouders staan altijd voor mij klaar. Ze helpen mij om mijn opleiding te halen door op te passen. Ze helpen me als ik ziek ben en ik kan hun altijd om hulp vragen. Ik ben dankbaar voor de hulp, die ik altijd van ze krijg. Ik ben blij dat de laatste jaren de band met mijn schoonouders positief is gegroeid!

 

3. Een lieve zus en broer.

Vroeger kon ik nooit goed met mijn zus opschieten, maar sinds dat wij uit huis zijn hebben we veel met elkaar gepraat. We zijn op een leeftijd gekomen dat we over andere onderwerpen praten, begrip voor elkaar hebben en in zien hoeveel we aan elkaar hebben. Vanaf dat ik zwanger was, heeft ze me altijd gesteund en dat is iets waar ik heel dankbaar voor ben! Met mijn broertje ging het vroeger anders. Met hem was ik twee handen op één buik. We deden veel dingen samen. Van hutten bouwen tot voetballen. Ik nam hem altijd mee in mijn gekke ideeën en dat ging dan niet altijd goed, maar blijven de herinneringen leuk. Ik kan nog steeds erg met hem lachen en daar ben ik dankbaar voor.

 

4. Vriendin.

Ik heb een hele goede vriendin, waar ik veel mooie momenten mee heb beleefd. Vanaf dat ik haar ken, heeft ze me altijd gesteund. Ze is er altijd voor me. Echt een vriendin om dankbaar voor te zijn!

 

5. Een warm huis.

Ik ben blij met een warm huis. Er zijn zoveel mensen over de hele wereld die geen huis hebben, op de grond moeten slapen en dagenlang geen eten hebben. Dan hebben wij het toch wel goed! Als ik hier over nadenk, besef ik me altijd hoe goed ik het heb. Natuurlijk zit het in mijn leven ook niet altijd mee, ervaar ik genoeg obstakels in mijn leven, maar elke nacht kan ik mijn rust vinden in een warm bed, kan ik in de ochtend weer lekker ontbijten en ontspannen op de bank. 

 

6. Vrijheid.

Ik ben dankbaar voor de vrijheid die ik heb. Doordat Julian werkt, heb ik de vrijheid om een opleiding af te ronden. Een opleiding die ik echt leuk vind! Ik heb de vrijheid om te doen wat ik wil en dat is fijn. Niet alleen als het gaat om opleiding, maar ook als het gaat om hobby's en de kinderen. Ik kan zelf bepalen hoe ik mijn kinderen opvoed en kan, wanneer ik tijd voor mezelf heb, gaan schrijven voor mijn blog, illustraties maken en sporten.

 

Dit zijn de dingen waar ik echt dankbaar voor ben. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor alle kleine dingetjes, zoals een lach of knuffel van de kinderen. Waar ben jij echt dankbaar voor? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0