· 

5 tips bij een koortslip

Mijn lip voelt branderig aan. Ik voel twee blaasjes zitten. Snel kijk ik in de spiegel of het waar is wat ik voel. Ja, hoor! Ze zitten er inderdaad. Welkom terug, koortslip... Afgelopen week had ik na 2,5 jaar weer een koortslip. Heel charmant, maar ook ontzettend pijnlijk! Een koortslip wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Hebben jullie ook weleens last van een koortslip? Dan kun je deze vijf tips misschien wel gebruiken.

Tip 1: fruit eten en naar buiten gaan!
Een koortslip is een teken dat je weerstand laag is. Daarom is het goed om veel naar buiten te gaan. Door de zon word je vitamine D voorraad weer aangevuld. Ook is het goed om gezond te eten. Veel fruit eten is hierbij geen overbodige luxe.

Tip 2: zalf smeren.
Wanneer je merkt dat er een koortslip ontstaat, is het slim om een zalfje te smeren op de koortslip. Ik gebruik zovirax. Behoorlijk duur voor een klein tubetje, maar het werkt echt! Het zorgt ervoor dat de koortslip zo snel mogelijk weer verdwijnt, maar ook werkt het goed tegen de pijn.

Tip 3: gebruik vaseline.
Je lippen kunnen door de koortslip erg droog worden. Wanneer je dan bijvoorbeeld lacht, kan de koortslip gaan scheuren en bloeden. Vaseline houdt je lippen vettig en zorgt daardoor voor verlichting van de pijn.

Tip 4: met rust laten.
Kom zo weinig mogelijk aan de koortslip. Geef het rust en de tijd om het zijn werk te laten doen. Het is vervelend om een koortslip te hebben. Toch werkt rust als een goede medicijn. Wanneer je eraan gaat peuteren, duurt het alleen maar langer voordat hij weg is.

Tip 5: gebruik pleisters.
Wanneer de koortslip open is, kan het overgebracht worden op andere mensen. Vooral wanneer je een ander een kus geeft, maar ook wanneer je er zelf aan komt. Gebruik hiervoor speciale pleisters voor koortslippen en was je handen goed. Dit is vooral van belang als je in aanraking komt met kinderen.

Voor baby's jonger dan vier maanden kan het virus, dat de koortslip veroorzaakt, dodelijk zijn. Geef een baby daarom nooit een kus als je een koortslip hebt! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0